A supraviețuit după o beție demnă de Cartea Recordurilor / „Este o alcoolemie incompatibilă cu viaţa”
A supraviețuit după o beție demnă de Cartea Recordurilor…
Un român în vârstă de 40 de ani a supraviețuit după o beție demnă de Cartea Recordurilor. Până și medicii au fost uluiți de caz. Cea mai mare alcoolemie înregistrată vreodată în România a fost atinsă la Iaşi: 9,69 la mie în sânge. Bărbatul a ajuns la camera de gardă a Spitalului Judeţean în comă alcoolică, după ce tot de acolo se externase pe semnătură, cu câteva ore înainte.
Bărbatul a ajuns la spital din cauza consumului de alcool. A rămas internat peste noapte, a primit tratament de specialitate, iar dimineaţa s-a externat la cererea lui și a luat-o de la capăt cu băutul, în primul local găsit în cale. De acolo a fost preluat cinci ore mai târziu cu ambulanţa, în comă alcoolică.
Rezultatul analizelor i-a şocat pe medici. Bărbatul depăşise de aproape trei ori pragul de comă alcoolică, cu valoarea de 9,69 la mie.
„O alcoolemie de 9 grame la mie este o alcoolemie incompatibilă cu viaţa, pentru că deja vorbim de intoxicaţia alcoolică pornind de la 3,5 la mie. O persoana de 80 de kg, ca să atingă de 9 la mie ar trebui sa consume cam in jur de 9l de vin într-un interval de timp foarte scurt”, a declarat Călin Scripcaru, medic IML Iaşi.
După trei ore de tratament, medicii au refăcut analizele. 5,24 la mie a indicat noua alcoolemie.
„A fost, de data asta, un pacient care a avut norocul ca un trecător să sune la timp, intervenţia a fost la timp şi răspunsul lui la tratament a fost unul bun, puţin întâlnit. Repetarea unui astfel de episod poate fi cu un prognostic mai putin favorabil”, a declarat Diana Cimpoeșu – medic UPU Spitalul Judeţean Iaşi.
„Există şi o rezistenţă genetică dacă vreţi, pentru că organismul uman secretă o substanţă care poartă numele de alcool de hidrogenază şi care metabolizează acest alcool într-o cantitate mai mare sau mai mică în funcţie de cât alcool de hidrogenază secretă organismul respectiv. De asta unele popoare sunt mai rezistente la consumul de alcool, vorbim de popoarele slave”, a explicat Călin Scripcaru, medic IML Iaşi.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.
[…] Sursa mytex.ro […]