Expres

A murit unul dintre cei mai mari romancieri

A murit unul dintre cei mai mari romancieri.

Cormac McCarthy, scriitor american, cunoscut pentru romanele „The Road“ și „No Country for Old Men“, a murit, marți, la domiciliul său din Santa Fe, New Mexico, la vârsta de 89 de ani, informează BBC.

McCarthy a câștigat un premiu Pulitzer pentru romanul său din 2006, „The Road” (Drumul), o poveste postapocaliptică în care un tată și fiul său pornesc într-o călătorie istovitoare de supraviețuire.

Romanul său din 2005, „No Country for Old Men”, a fost adaptat în film de frații Coen. Filmul a câștigat patru premii Oscar: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Joel și Ethan Coen), Cel mai bun scenariu adaptat (Joel și Ethan Coen) și Cel mai bun actor în rol secundar (Javier Bardem în rolul lui Anton Chigurh).

Stephen King i-a adus un omagiu colegului său scriitor, scriind pe Twitter:

Cormac McCarthy, poate cel mai mare romancier american al timpului meu, a murit la 89 de ani. A fost plin de ani și a creat o operă frumoasă, dar încă îi plâng dispariția“.

McCarthy era cunoscut pentru că încorpora teme întunecate în opera sa, câteva exemple de subiecte fiind incendierea, violul, incestul, necrofilia și canibalismul.

A murit unul dintre cei mai mari romancieri. McCarthy s-a născut în Providence, Rhode Island, la 20 iulie 1933, fiind unul dintre cei șase copii ai unei familii catolice irlandeze. A crescut în cea mai mare parte în Tennessee, înscriindu-se la universitatea de stat în 1951, înainte de a renunța pentru a se înrola în Forțele Aeriene ale SUA.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
3 luni în urmă

[…] și romanciera Ligia Seman a murit în această dimineață. Anunțul a fost făcut de fiica acesteia, Rebeca […]

Back to top button