Expres

A murit soțul Eugeniei Vodă

A murit soțul Eugeniei Vodă.

Absolvent al Universității Politehnice din București, Adrian Lustig (foto 2) a fost scriitor și scenarist, nominalizat la premiile Gopo, pentru cel mai bun scenariu, dar și om de afaceri, cu succes în IT, imobiliare și nu numai. Lustig a scris scenariul câtorva filme cunoscute din România, cum ar fi „Nunta mută”, „Minte-mă frumos”, „Lindenfeld, o poveste de dragoste”, „Minte-mă frumos în centrul vechi” sau „Funeralii fericite”.
Printre cărțile publicate se află romanele „Un băiat ura o fată”, „Un ceai cu tipele de sîmbătă”, ca și volumul de teatru „Poker și alte două comedii”, textele devenind scenariile altor filme cunoscute, ca „Poker”, regizat de Sergiu Nicolaescu.
Născut în 29 septembrie 1953, la București, Adrian Lustig era căsătorit cu Eugenia Vodă, critic de film și realizatoare TV, cunoscută îndeosebi pentru emisiunea „Profesioniștii” de la TVR.
Au împreună un fiu, Andrei Lustig, care e regizor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
jonelul
11 luni în urmă

Voi il prezentati pe acest Adrian Lustig ca pe o mare somitate a culturii romanesti, insa din pacate, nu numai eu dar nici dracu’ n-a auzit de el, de filmele lui sau cartile lui ! Va rog nu mai sariti… Citeşte mai mult »

Back to top button