Expres

A murit mezzosoprana Iulia Buciuceanu

  • iulia-buciuceanu.jpg

Mezzosoprana Iulia Buciuceanu, prim solistă a Operei Române din Bucureşti în perioada 1952 – 1983, a murit sâmbătă, anunţă Ministerul Culturii, citând un comunicat al Operei Române din Bucureşti.

„O zi neagră pentru cultura românească… Odihnă veşnică, Iulia Buciuceanu!”, transmite Ministerul Culturii, într-o postare pe pagina de Facebook.

Iulia Buciuceanu, care ar fi împlinit 91 de ani pe 25 iunie, a fost sora mai mică a actriței Tamara Buciuceanu (1929–2019). A fost căsătorită cu actorul George Constantin (1933-1994), iar fiul lor este actorul Mihai Constantin, ajuns celebru datorită rolului din filmul Liceenii.

Iulia Buciuceanu s-a născut la Tighina, Basarabia, într-o familie de muzicieni. Atât mama (Iulia) cât și tata (Ioan) au studiat canto și, respectiv, dirijat și compoziție, la Conservator.

În anii 1947–1950, a studiat la Conservatorul din Iași, iar între 1950 și 1953 la Conservatorul din București. A debutat la 21 decembrie 1960 la Opera Română din București în rolul Kneaghina din Rusalka de Aleksandr Dargomîjski și a continuat să activeze ca solistă la Opera Română până în 1982. A avut turnee în Rusia, Bulgaria, Iugoslavia, Grecia, Turcia, Ungaria, Germania, Franţa, Belgia, Italia, Austria.

Foto Facebook Opera Națională


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button