Expres

A murit cântăreața Lucky Marinescu (video)

 

Cântăreața de muzică ușoară Lucky Marinescu, celebră în anii 1970, a murit miercuri, la vârsta de 83 de ani, în urma unei lungi suferințe, a anunțat fiul artistei. Născută pe 12 iulie 1934, în orașul Cahul, România (azi Republica Moldova), Lucreția „Lucky” Marinescu a fost una dintre cele mai difuzate voci la radio ale muzicii ușoare în anii 1970 – 1980. Activitatea sa artistică a debutat la Teatrul de Operetă și a continuat la Teatrul „Constantin Tănase” din București. Între anii 1972 și 1973, Lucky Marinescu a făcut parte din echipa artistică a Teatrului „Ion Vasilescu” din București, cu care a făcut turnee în Europa. A cântat pe scene celebre: Olympia și Teatrul de Revistă Bobino, Montparnasse (Paris), Oktiabriskaya (Moscova), Lucerna (Praga), Teatrul de Vară (Roma), Palatul Culturii (Varșovia), Friedrichstadtpalast (Berlin).
Piesa „Replici”, compusă de Laurențiu Profeta, pe care a cântat-o în duet cu Cornel Constantiniu, a fost un hit, la fel și „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie” și „Așa începe dragostea” (video).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button