Expres

A fost lansată licitația pentru primul park&ride din Brașov

A fost lansată licitația pentru primul park&ride din Brașov. Primăria Brașov a lansat procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor. Parcarea multietajată va fi construită în Bartolomeu. Potrivit Municipalității, park&ride-ul va fi în apropierea viitoarei Săli Polivalente. Va avea 4 niveluri și peste 700 de locuri de parcare. Valoarea estimată a achiziției este de peste 112 milioane de lei, fără TVA.
Primăria Brașov intenționează să construiască park&ride și la intrarea dinspre București, dinspre Târgu Mureș și dinspre Bacău.

„Cetățenii din zona metropolitană și turiștii vor descoperi că este mai simplu, mai ieftin și mai eficient să își lase mașinile în aceste parcări, iar în interiorul orașului să folosească surse alternative de transport”, a declarat primarul Allen Coliban.

Imagine din din studiul de fezabilitate


Primul park&ride va fi situat în dreapta terminalului RAT de la fostul Stadion Municipal. Două dintre niveluri vor fi subterane și două supraterane. Suprafața viitoarei parcări este de peste 20.000 de m.p., din care 9.905,28 m.p. pe cele două niveluri subterane și 10.112,19 m.p. pe nivelurile supraterane.
Cele peste 700 de locuri de parcare sunt împărțite astfel: 697 de locuri pentru autoturisme, 10 locuri pentru motociclete, 12 locuri pentru autocare/microbuze și 54 locuri pentru biciclete. Parcările pentru autocare și biciclete se vor amenaja la nivelul solului.
Parcarea va fi dotată cu 13 stații de încărcare a autoturismelor electrice. Puterea electrică a unei stații de încărcare va fi de 11-22-55kW/400V.
Construcția va fi dotată cu un sistem de control acces auto automat, cu bariere. De asemenea, va avea sistem de gestionare smart, cu afișaj electronic, pentru informarea rapidă a utilizatorilor referitor la locurile de parcare disponibile. Totodată, va exista și un sistem de supraveghere video pentru evitarea eventualelor incidente.
Peste parcare este propusă o terasă circulabilă, amenajată ca spațiu verde cu plante decorative, arbuști, bănci din lemn și alei.

Durata maximă de execuție, 18 luni

Durata maximă de execuție este de 18 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

Valoarea estimată a acestui contract este 112.028.552,02 lei + TVA. Cofinanțarea este asigurată în principal din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 4 a Programului REGIO 2014-2020, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț. Propunerea financiară reprezintă 70 de puncte. Componenta tehnică are 20 de puncte (gradul de adecvare al graficului general de realizare a investiției publice totalizează 10 de puncte, iar demonstrarea faptului că lucrările sunt realizate la parametrii calitativi solicitați, 10 puncte). Alte 10 puncte reprezintă durata de execuție a lucrărilor.
Termenul limită pentru primirea ofertelor este 27 decembrie 2022, ora 15:00.

În prezent, o parcare de acest tip funcționează, în timpul sezonului rece, în Poiana Brașov.Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comments
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button