Expres

A ajuns la BRAȘOV primul troleibuz Solaris din cele 26 comandate de Primărie (Galerie FOTO)

  • WhatsApp Image 2020-05-04 at 14.02.43_280323.jpeg
  • WhatsApp Image 2020-05-04 at 14.02.42_280325.jpeg
 

Astăzi a ajuns la Brașov primul troleibuz produs de firma poloneză Solaris Bus & Coach S.A., dintre cele 26 achiziționate de Municipalitate cu finanțare prin POR 2014-2020.

Valoarea achiziției este de peste 92 milioane lei inclusiv TVA, din care 2% reprezintă contribuția municipiului Brașov și 98% fonduri nerambursabile.

Troleibuzele model „Solaris Trollino 18”, de 18 metri, articulate, au o capacitate de 137 de călători, dintre care 40 pe scaune. Acestea sunt dotate cu sistem de informare a pasagerilor cu tracking GPS și anunțarea stației următoare, două unități de aer condiționat pentru pasageri și una pentru șofer, două display-uri pentru anunțuri și reclame, patru validatoare, prize USB pentru încărcarea telefoanelor și altor dispozitive mobile, WiFi.

Vehiculele sunt dotate cu acumulator, care oferă o autonomie de aproximativ 5 kilometri în lipsa contactului cu linia de electricitate, lucru ce le va permite să folosească energia din baterii în zonele în care nu există rețeaua electrică necesară.

Troleibuzele oferă accesibilitate persoanelor cu handicap locomotor, prin înclinare laterală (spre dreapta) cu o diferență de nivel de 7 centimetri.
Articulația este controlată electronic, iar sistemul de propulsie este furnizat de Skoda, motorul având minimum 240 kW (aproximativ 320 cai putere). Viteza maximă a fiecărui troleibuz poate fi de 75 km/h, dar fiecare vehicul va avea un limitator de viteză ajustabil (ASL) astfel încât să nu depășească viteza de 55 km/h. Troleibuzele au culoarea verde, la fel ca autobuzele noi din flota RATBV.

Până în iulie vor ajunge la Brașov și celelalte 25 de troleibuze, conform reprezentanților Primăriei Brașov. Aceste autovehicule vor deservi liniile 1, 2, 6 şi 31 din municipiu.Din această săptămână vor începe să vină, etapizat, și cele 32 autobuze electrice produse în Cehia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button