Expres

Oficial – Două noi zile libere pentru români

Două noi zile libere pentru români.

Klaus Iohannis, președintele României, a promulgat astăzi legea pentru completarea alin. (1) al art. 139 din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii. Actul normativ prevede că zilele de 6 – Sărbătoarea Botezului Domnului şi 7 ianuarie – Soborul Sfântului Proroc loan Botezătorul sunt declarate zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Legea a fost iniţiată de Marcel Ciolacu, lider PSD și președinte al Camerei Deputaților.

Două noi zile libere pentru români

„Pentru creştinii ortodocşi, Praznicul Botezului Domnului sărbătorit anual pe data de 6 ianuarie este sărbătorit şi de către credincioşii romano-catolici, grecocatolici şi penticostali, care, potrivit aceluiaşi recensământ, însumează 7,34% din populaţia României. Sărbătoarea Botezului Domnului (Epifania) sau Bobotează, aşa cum mai este numită în termeni populari, este unică şi prin aceea că, în această zi, cea mai mare parte a credincioşilor ortodocşi sunt prezenţi la biserică pentru a primi Agheasmă Mare, în tradiţia ortodoxă”, potrivit expunerii de motiv a legii.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button