Expres

9,3 tone de fructe cu pesticide ar fi ajuns pe mesele brașovenilor

9.3 tone de fructe cu pesticide ar fi ajuns pe mesele brașovenilor. Instituţiile din județ reunite în cele două comandamente de iarnă 2022 au prezentat joi, în cadrul primei ședinșe a Colegiului Prefectural din 2023, rezultatele controalelor efectuate. Reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Județean Braşov, Gărzii Forestiere Braşov, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov și Direcţiei Silvice Braşov au fpcut parte din Comandamentul Județean pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în legătură cu recoltarea, transportul, prelucrarea, comercializarea materialelor lemnoase şi a pomilor de Crăciun 2022.
Comandamentul Judeţean pentru asigurarea stării de sănătate a populaţiei în perioada Sărbătorilor de Iarnă 2022 i-a reunit pe reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Brașov, Direcţiei Sanitare Veterinare și pentru Siguranţa Alimentelor Brașov, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov.

Dosare penale, amenzi și material lemnos confiscat

Reprezentanţii IPJ Braşov au efectuat 268 de acţiuni de control, în cursul cărora au fost verificate 208 obiective (exploatări forestiere, depozite, instalaţii de debitat). De asemenea, au fost verificate 217 vehicule (inclusiv atelaje hipo). În urma acţiunilor de control s-au întocmit 18 dosare penale, au fost aplicate 28 contravenţii în valoare de 67.000 lei şi s-au confiscat 206,87 mc material lemnos.
Echipajele IJJ Braşov au constatat 58 sancţiuni contravenţionale, amenzile aplicate fiind în valoare de 31.500 lei. De asemenea, au fost constatate două infracţiuni, în urma cărora s-au confiscat 5,32 mc material lemnos.
Reprezentanţii Gărzii Forestiere Braşov au efectuat 13 controale privind circulaţia materialului lemnos, constatând o contravenţie, sancţionată cu avertisment. 8 controale la instalaţii de debitat, depozite etc., constatând o contravenţie, sancţionată cu avertisment. 7 controale de exploatare, constatând trei contravenţii, valoarea amenzilor aplicate în aceste cazuri fiind de 5.000 lei.
Direcţia Silvică Braşov a efectuat 283 acţiuni de control, din care 13 pe drumurile publice şi 270 în fondul forestier. A fost constatată o contravenţie şi s-a dispus confiscarea a 1,24 mc lemn de foc şi a doi pomi de Crăciun.


1.095 de kg de alimente și conserve de alimente reținute de DSVSA

9.3 tone de fructe cu pesticide ar fi ajuns pe mesele brașovenilor. Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov a dat 23 de amenzi în valoare de 255.200 lei şi 59 avertismente. Au fost reţinute 1.095 kg alimente şi conserve de alimente, iar 9.300 kg de fructe au fost distruse din cauza depăşirii limitei maxime admise pentru pesticide.
Cele mai multe sancţiuni a aplicat Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. Cele 354 de controale au avut ca urmare 352 de sancţiuni, în valoare de peste 2,3 milioane lei şi 208 avertismente. De asemenea, au fost retrase din circuitul consumului uman produse cu deficienţe în valoare de 167.995 lei. Pentru 62 unităţi de alimentaţie publică şi structuri turistice s-a dispus măsura de oprire temporară a activităţii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button