Expres

562 de brașoveni la coadă pentru 1.180 de locuri de muncă / Patru angajări pe loc

Patru angajări, dar în ofertă au fost 1.180 de locuri de muncă.

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a prezidat marți, alături de subprefectul Lucian Pătrașcu, ședința Colegiului Prefectural, având pe ordinea de zi prezentarea, de către directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), Liliana Dragomir, a unei informări privind Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, organizată de AJOFM Brașov în data de 27 octombrie.
Astfel, angajatorii au prezentat oferta locurilor de muncă vacante, au avut ocazia de a cunoaște direct potențialii angajați, ce aşteptări au aceștia de la un loc de muncă, iar absolvenții au putut testa piața muncii, au aflat care sunt meseriile cele mai căutate, care sunt competențele și abilitățile ce cresc șansele de a obține un loc de muncă.
Reprezentanții AJOFM Brașov au contactat peste 2.500 de agenţi economici din judeţul Braşov, iar 63 dintre aceştia au confirmat participarea la bursă unde au oferit peste 1.180 locuri de muncă, dintre care 82 locuri de muncă pentru persoane cu studii superioare și 1.098 locuri pentru persoane cu studii medii.
Pentru absolvenţii de studii superioare au fost disponibile posturi de inginer (diverse specializări), administrator reţea de calculatoare, asistent farmacist, consilier/expert economist economie generală, controlor cost produs, designer grafic, economist, farmacist, inspector în domeniul sănătăţii, manager aprovizionare, manager de proiect, operator vânzări prin telefon, reprezentant comercial. Absolvenţilor de studii medii le-au fost oferite posturi precum agent securitate, agent vânzări, agent de turism, ajutor bucătar, alpinist utilitar, ambalator, bucătar, cameristă, casier, coafor, comisioner.
Conform informaţiilor oferite de Liliana Dragomir, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți au participat 562 de persoane.
„36 de absolvenţi au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă. Patru persoane au angajate, în următoarele meserii: lucrător comercial – o persoană, manipulant marfă – o persoană, agent serviciu clienţi – 2 persoane”, a declarat directoarea AJOFM.
Pe de altă parte, cei prezenți la Bursă au aflat de la reprezentanții AJOFM Brașov informații referitoare la facilităţile oferite de Legea nr.76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, despre măsurile active, stimulente, prime oferite angajatorilor și persoanelor înregistrate în baza de date a ANOFM, dar și despre cursurile de formare profesională organizate în regim propriu sau prin furnizorii de servicii specializate acreditaţi.

La standul EURES, reprezentantul AJOFM Braşov a oferit informaţii persoanelor care doresc să lucreze în străinătate, precum şi informaţii despre modalitatea de a completa CV-ul online pe portalul EURES. Au fost prezenți și cetățeni de naționalitate ucraineană, care se pot înregistra în evidența AJOFM Brașov și pot primi informații referitoare la locurile de muncă disponibile.
O altă noutate a fost participarea societăților care au accesat fonduri europene și care pot organiza cursuri de formare profesională și pot sprijini șomerii, precum și alte categorii de persoane, să-și găsească un loc de muncă.
Și în acest an, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți au fost invitați elevi din clasele a XII-a de la licee din municipiul Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
29 zile în urmă

[…] în topul judeţelor cu cele mai mari salarii. Conform unei analize eJobs, în 2023, cele mai mari salarii au fost în Bucureşti. Totuşi, […]

Back to top button