Expres

54 de alarme vor suna mâine în Brașov

54 de alarme vor suna mâine în Brașov

Primăria Brașov anunță că va testa mâine, 28 februarie, toate sistemele de alarmare publică din municipiul Brașov. Testul se desfășoară în cadrul exercițiului „Miercurea alarmelor”, eveniment organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul „Săptămânii protecției civile”.
Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Brașov va porni toate cele 54 de sirene în momentul în care dispeceratul ISU Brașov va transmite solicitarea de pornire a alarmei. Testarea sistemelor se va face în intervalul orar 10.00 – 11.00.
În municipiul Brașov și în Poiana Brașov sunt amplasate 32 de sirene electrice și 22 electronice. Acestea din urmă, pe lângă semnalul de alarmare, vor transmite și mesaje vocale.
„Menționăm că Primăria Brașov dispune în acest moment de 50 de sirene centralizate, care se pornesc din Punctul de Comandă al Municipiului, iar pentru patru sirene acționarea se face local”, a precizat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Brașov.
Alarmarea populației reprezintă activitatea de transmitere a mesajelor despre iminența producerii sau despre producerea unor dezastre și se face prin sistemul de alarmare publică.

Riscurile la care este supus municipiul Brașov

Riscurile specifice la care este supus municipiul Brașov sunt:
cutremur;
inundații;
secetă;
incendiu;
accident tehnologic;
incendiu de pădure;
eșecul utilităților publice

În situații de urgență este pornit sistemul de alarmare publică.
Semnificația și structura semnalelor de alarmare este următoarea:
Semnalele de alarmare acustice a populației, instituțiilor publice și operatorilor economici sunt: prealarmă aeriană, alarmă aeriană, alarmă la dezastre și încetarea alarmei:

  • semnalul prealarmă aeriană (pericol aerian posibil) se compune din trei sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele;
  • semnalul alarmă aeriană (pericol aerian iminent) se compune din 15 sunete a patru secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele;
  • semnalul alarmă la dezastre (pericol de dezastru natural) se compune din cinci sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele;
  • semnalul încetarea alarmei (pericolul a trecut ) se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.
    Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare.
54 de alarme vor suna mâine în Brașov | MyTex.ro
54 de alarme vor suna mâine în Brașov 27


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
vax populi
1 luna în urmă

Iar bateti saua ca sa priceapa iapa ? Din pacate,viteza voastra de reactie este mult sub cea a unei rachete hipersonice cu focos nuclear,marca URSUL de la Rasarit,lansata de pe un submarin nuclear din strafundurile lui Cerno More.Cat despre un… Citeşte mai mult »

Back to top button