Expres

5 forme de autosabotare pe care le practică oamenii

5 forme de autosabotare pe care le practică oamenii

Autosabotarea este un comportament inconștient prin care ne punem piedici în atingerea obiectivelor noastre. Iată cinci forme comune de autosabotaj:

  1. Procrastinarea – Amânarea constantă a sarcinilor importante duce la stres și performanță scăzută. De multe ori, frica de eșec sau perfecționismul sunt cauze ascunse ale procrastinării.
  2. Sindromul impostorului – Oamenii care se autosabotează pot simți că nu merită succesul sau că vor fi „descoperiți” ca fiind incompetenți, chiar dacă au rezultate bune. Această nesiguranță îi poate opri din a-și asuma oportunități noi.
  3. Perfecționismul excesiv – Perfecționiștii pot avea standarde atât de ridicate încât ajung să nu finalizeze proiecte sau să le înceapă cu greu, din frica de a nu fi suficient de bune.
  4. Dialogul interior negativ – Critica excesivă față de propria persoană poate reduce încrederea în sine și poate duce la evitarea provocărilor. Dacă te autosabotezi, e posibil să îți spui lucruri precum „Nu sunt suficient de bun” sau „Nu voi reuși niciodată”.
  5. Evitarea disconfortului – Creșterea personală presupune ieșirea din zona de confort. Dacă eviți riscurile sau schimbările din teama de eșec, te autosabotezi și îți limitezi potențialul.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre


1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button