Trei alimente recomandate primăvara
Trei alimente recomandate primăvara
Primăvara mult așteptată este sezonul ideal să ne apucăm de slăbit și nu doar din cauză că se apropie sezonul de plajă. Primăvara, metabolismul bazal este accelerat, favorizând detoxiferea și scăderea în greutate. Alimentația specifică acestui anotimp ne ajută din plin.
Iată ce ar trebui să conțină lista ta de cumpărături pentru această primăvară!
1. Verdețuri de sezon
Nu degeaba, nutriționiștii ne recomandă în fiecare an să profităm de cruditățile primăverii: salată verde, ștevie, lobodă, untișor, leurdă, salată verde, spanac, mărar, pătrunjel, ceapă verde, urzici, morcov nou, castravete, ridichi.
„Sunt bogate în vitaminele A,C minerale, fibre, fitonutrienti, stimulează sistemul imunitar, digestia și reglează nivelul colesterolului. Mâncați cel puțin 2 salate proaspete «cu de toate» pe zi”, recomandă Carmen Brumă pe blogul personal.
2. Carne de miel și pește
Când vine vorba despre detoxifiere, peștele este principala opțiune: este ușor de digerat și cu un aport caloric mic.
„Conține proteine de bună calitate, fosfor, iod, potasiu, fier, elemente importante pentru funcționarea sistemului imunitar. Carnea de miel este o alternativă sănătoasă la cea de vită sau pui. Dacă alegeți părțile mai slabe, (pulpa) și le veți pregăti la cuptor, veți avea o masă bogată în fier, zinc, vitamina B12, acid linoleic și aproximativ 170 cal /100g”, mai spune Carmen Brumă.
3. Nicio zi fără lactate!
Și lactatele sunt recomandate să fie consumate în această perioadă: iaurt, urdă, caș, kefir, sana, lapte bătut.
„Eu prefer lactatele din lapte de capră pentru că au o cantitate mai mică de lactoză, se digeră mai ușor și conțin o cantitate de calciu mai mare decât cele din lapte de vacă”, mărturisește Carmen Brumă.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.