Expres

24 de kilometri săpați prin munte pentru linia Brașov – Sighișoara

24 de kilometri săpați prin munte pentru linia Brașov – Sighișoara.
Constructorul Aktor (Grecia) începe pe 5 martie forarea tunelurilor de la Ormeniș și Racoș, de pe magistrala feroviară M 200 Brașov-Sighișoara, potrivit unui comunicat de presă. Tunelurile de la Ormeniș și Racoș, pe lotul de mijloc Apața-Cața, au o lungime totală de 12 kilometri galerie dublă, respectiv 24 kilometri/galerie. Lotul Apața-Cața, unde Aktor este lider de proiect, a ajuns la doar 20% execuție.

Viitoarea magistrală feroviară Brașov-Sighișoara începe să prindă contur odată cu demararea de către Aktor, membră a grupului Intrakat, a celor mai dificile lucrări de pe traseul acesteia: forajul tunelurilor pe tronsonul Apața – Cața, care va fi realizat cu ajutorul a patru TBM-uri (utilaje de forare a tunelurilor).
Marți, 5 martie, ora 12:00, primul TBM va fi pornit în cadrul unei ceremonii la care vor participa înalte oficialități centrale și locale, pe șantierul din zona Racoș-Ormeniș, județul Brașov”, a anunțat Aktor.

Loturile Brașov-Apața și Cața-Sighișoara, unde lucrează RailWorks (Alstom lider de proiect), sunt la 24% execuție. Contractul pentru reabilitarea secţiunii centrale Apaţa – Caţa, (acum în lungime de 43 km şi 28 de km după reabilitare) a fost semnat pentru 2,7 miliarde lei cu asocierea Aktor- Alstom – Arcada şi are o durată de 4 ani.

În mai 2009, împreună cu compania franceză VINCI, compania Aktor a câștigat licitația prin care i-a fost atribuită construirea sectorului Comarnic-Brașov din Autostrada A3, pentru 1,5 miliarde euro, în contract fiind stipulată suma de 21,18 milioane euro/km de autostradă, conform Wikipedia.

Foto 2 Tunnel Boring Machine de la Terratec


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button