Expres

12 amenzi și un dosar penal, după controale la proprietari de câini, într-o localitate din Brașov

Polițiștii au dat 12 amenzi și întocmit un dosar penal, după controale la proprietari de câini, într-o localitate din județul Brașov.


La data de 13 mai a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Biroul pentru Protecția Animalelor au desfășurat o acțiune în localitatea Ormeniș, din județul  Brașov, activități care au avut ca scop verificarea condițiilor de bunăstare a animalelor și identificarea abaterilor de la normele legale, în special în ceea ce privește modul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi, pentru verificarea existenței microcipării și a sterilizării exemplarelor canine de rasă comună.


De asemenea, acțiunea a avut ca obiectiv prevenirea abaterilor de la normele legale, iar în acest sens, polițiștii din cadrul biroului au sprijinit comunitatea, prin consiliere și prin furnizarea de materiale informative cu privire la responsabilitățiile și la obligațiile deținătorilor de exemplare canine
“, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.


„În cadrul acțiunii, pentru neregulile constatate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, iar după ce au identificat 4 exemplare canine care prezentau modificări ale aspectului, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Brașov efectuează în continuare cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotmia, cuparea urechilor», urmând ca la finalul cercetărilor să fie propusă o soluție legală prin unitatea de Parchet competentă”, a adăugat reprezentantul IPJ Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
7 zile în urmă

[…] Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.  » Citește toată știrea aici… […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare