Expres

11 rable ridicate în 2 zile la Brașov

11 rable ridicate în 2 zile la Brașov

Primăria Brașov, Poliția Locală și firma cu care municipalitatea are contract continuă activitatea ridicării vehiculelor abandonate pe domeniul public. Doar în două zile (16 și 17 noiembrie) au fost ridicate 11 mașini abandonate pe domeniul public, potrivit site-ului Primăriei.

Intervenția a vizat străzile Traian, Pârâului, Parcul Mic, Tâmpei, Maior Cranța, De Mijloc, Izvorul Rece, Pictor Luchian și Bulevardul Gării. În acest moment, conform sursei citate, sunt în diferite faze de lucru alte peste 26 de dosare.

Procedura ridicării autovehiculelor abandonate pe domeniul public presupune unele formalități și etape obligatorii. Acestea trebuie parcurse, pornind de la sesizarea cetățenilor sau inspectorilor de teren. Etapele privesc existența acestor vehicule, identificarea mașinilor, identificarea proprietarului, notificarea acestuia pentru a-și înlătura singur mașina și emiterea unei dispoziții de primar. În baza acesteia se face ridicarea autovehiculului și depozitarea lui într-un spațiu special amenajat. De acolo, dacă vehiculul nu este recuperat de proprietar, ajunge la fier vechi. Odată cu emiterea dispoziției de ridicare, mașina va fi ridicată de pe domeniul public, chiar dacă proprietarul o mută în alt loc.

Cum se ridică vehiculul

„Avem și cazuri în care proprietarii mută mașina dintr-un loc în altul, pe aceeași stradă sau chiar în cartiere diferite ale Brașovului. Această acțiune nu este de succes pentru ei, pentru că mașinile sunt identificate iar de colegii care patrulează în zonă. Conform Legii 421/2002, odată emisă dispoziția de primar prin care se dispune ridicarea, autovehiculul va fi ridicat, indiferent unde este este găsit. Dacă dispoziția e emisă și mașina este ridicată de Primărie, dusă și depozitată, proprietarul o mai poate recupera cu condiția să plătească cheltuielile de ridicare, expertizare, transport, depozitare și pază. Cheltuielile sunt între 830 de lei și 1.050 de lei, în funcție de perioada în care autovehiculul este depozitat. Maximum este de 30 de zile. În a 30-a zi, acesta este valorificat la REMAT. Condiția recuperării autovehiculului de proprietar este ca acesta să nu îl depoziteze din nou pe domeniul public”, a declarat Ionuț Alexandru Budihoi, responsabilul cu identificarea și ridicarea autovehiculelor abandonate pe domeniul public al Municipiului Brașov.

11 rable ridicate în 2 zile la Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button