Expres

A murit milionarul Sever Mureșan

A murit milionarul Sever Mureșan

Cunoscutul om de afaceri Sever Mureșan a murit într-un spital din Franța. Acesta fusese transferat recent de familie dintr-un spital din România la o clinică din Dijon, Franța. Starea acestuia era extrem de gravă încă din țară, iar cadrele medicale de la clinica din Dijon nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Fostul milionar avea 75 de ani, scrie Gândul.
Trupul neînsuflețit al lui Sever Mureșan urmează să fie adus în țară, pentru a fi înmormântat la Câmpia Turzii.

Fostul om de afaceri a fost internat în stare gravă la Spitalul Militar în iulie anul acesta, unde a ajuns la Secția de Terapie Intensivă, după ce a făcut un AVC, starea sa agravându-se progresiv. Fiul și fiica omului de afaceri sunt în Franța și au făcut toate demersurile necesare pentru a-i asigura tatălui lor cea mai bună îngrijire și acces la tratamente în Franța.
Sever Mureșan s-a născut în 1948, la Câmpia Turzii, județul Cluj, și a fost în tinerețe un tenismen, devenit ulterior om de afaceri.
După evenimentele din Decembrie ’89, a lansat operațiunea „Pâine pentru România”, prin asocierea firmelor „Croissant de France Invest” cu fabricile de pâine românești „Panegrano” din Cluj, dar și „Plevnei” și „Libertatea” din București, creând societatea Paniro SA. Tot atunci a pus și bazele Grupului SM Invest, care, prin cele 50 de filiale și cei peste 6.000 de angajați, avea să ajungă, în 1995, cel mai mare grup privat din România.

A murit milionarul Sever Mureșan

Andrei Sever Mureșan s-a remarcat inițial ca tenismen profesionist, fiind membru al echipei române de Cupă Davis, iar în anii 1970-1983 a fost primul jucător profesionist de tenis român membru al Association of Tennis Professionals.

A trecut apoi în lumea afacerilor, iar în martie 1991, Sever Mureșan a fost cofondator al Băncii Dacia Felix, a doua bancă privată românească, care a dat faliment din cauza mai multor credite neperformante.
Sever Mureșan este cel care l-a adus pe George W. Bush în vizită în România, în 23 noiembrie 2002.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button