Expres

10 noi stații de încărcare pentru mașinile electrice, la Brașov / Unde sunt amplasate

10 noi stații de încărcare pentru mașinile electrice

Acestea sunt funcționale din această săptămână la Brașov. Fac parte din strategia municipiului de promovare a transportului verde. Primăria are în proiect extinderea rețelei de stații de încărcare cu încă 242 de stații.

„În ultimele luni am prezentat stadiul demersurilor noastre pentru extinderea rețelei de stații de încărcare. Astăzi am ajuns în etapa de punere în funcțiune a primelor 10 stații de încărcare, din pachetul de 242 pe care primăria și-a propus să le implementeze în următoarea perioadă. Sunt stații în curent alternativ, de 22kW, instalate în mai multe zone din oraș. În zona parcărilor publice, pentru care ne-am folosit de infrastructura de iluminat public. Urmează încă 15 pentru care am semnat contractul de lucrări la începutul acestei luni. Și alte 45, pentru care am semnat contractul de finanțare săptămâna aceasta”, a declarat primarul Allen Coliban pentru BrasovCity.ro.

Cele 10 parcări publice unde au fost instalate aceste stații: B-dul Griviței nr. 49; B-dul Griviței nr. 69; Calea București, breteaua spre str. Carpaților – 2 stații; Str. Crinului – 2 stații; Str. Avram Iancu, în apropiere de intersecția cu str. Morii; Str. Avram Iancu, în apropiere de Fabrica Vel-Pitar; Str. Independenței, în apropiere de Piața Tractorul; în parcarea de la Grădina Zoologică.

Valoarea totală a investiției a fost de 199.880 de lei, fără TVA, fonduri din bugetul local. Lucrările au fost realizate de Flash Lighting Services.

Alte stații publice de încărcare

În acest moment Primăria mai are instalate următoarele stații publice: 4 stații de reîncărcare vehicule electrice 50 kW DC + 22kW AC, proiect finanțat din bugetul local – finalizat si operațional din anul 2020, încărcare gratuită (Str. Nicolae Iorga, la Parcul Titulescu); 2 stații de reîncărcare 11 kW AC conectate la sistemul de iluminat public, proiect finanțat din bugetul local – operaționale din anul 2016, încărcare gratuită (Bd. Eroilor, Zona Muzeul de Artă – Capitol, parcare publică); 8 stații de reîncărcare lentă, cu încărcare gratuită, la Parcarea Regina Maria.

Potrivit sursei citate, în municipiul Brașov sunt înregistrate 480 de autoturisme electrice și 3.299 de autoturisme hibrid, din care o parte semnificativă sunt cu sistem plug-in.

10 noi stații de încărcare pentru mașinile electrice


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Tot monteaza astia ”statii” dar cat costa un alimentat la ele? SAU E MOKA PENTRU hECOLOGEI? Noi platim ca sa se dea gratis electrificatii pe sosele?Raoke

Back to top button