Educaţie

UPDATE BRAȘOV. Subiecte de nivel mediu, dar profesorii sunt pesimiști

 

Proba de matematică, cea de-a doua probă a simulării examenului pentru Evaluarea Naţională, s-a desfășurat fără incidente la Braşov.
Potrivit inspectorului general adjunct al IŞJ Braşov, prof. Victor Vijoli, la proba de matematică s-au înregistrat cu 12 absenţi în plus faţă de cea de la limba română, când 274 de elevi au absentat (iar alți 69 de elevi nici nu s-au înscris). Astfel, din cei 4.282 de elevi înscrişi la ambele probe, s-au prezentat 3.998 de elevi la proba de matematică.
„Nici astăzi nu au fost incidente, nici probleme în desfășurarea  simulării. Subiectele au fost de nivel mediu, spun eu, dar o să vedem rezultatele”, ne-a spus Vijoli, care este profesor de matematică și părea destul de pesimist.
Nici alți profesori nu sunt prea încrezători în rezultatele elevilor de-a VIII-a, acuzându-i pentru asta pe cei care au elaborat subiectele – cei de la Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), care de aproape 20 de ani propun  acelaşi model de subiecte. De fapt, doi profesori formulează cerinţele fără a fi consultaţi oamenii de la catedră. Dascălii care predau la clasă spun că materia e mult prea stufoasă, iar subiectele nu sunt aplicate, nu au o dimensiune practică. „În plus, aproape jumătate dintre exerciţii nu se găsesc în manualele de la clasă”, spune un profesor de matematică brașovean.

Citiți și:

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016. AICI, subiectele și baremul de notare la Matematică

UPDATE BRAȘOV. Peste 340 de elevi au absentat de la simularea Evaluării Naționale

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016. Subiecte foarte ușoare la Limba și literatura română

BRAȘOV. „Repetiție” pentru Evaluarea Națională

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button