Educaţie

Update BRAȘOV. Rivalitatea dintre „Meșotă” și „Șaguna” a fost tranșată. „Honterus”, pe podium

  • saguna-mesota_2.png

După rezolvarea contestațiilor (detalii: BAC 2022. S-au afișat rezultatele finale! AICI, cele pentru BRAȘOV), în județul Brașov sunt acum două unități liceale care au 100% promovare la Bacalaureat. Este vorba despre Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” și Colegiul Național „Johannes Honterus”.

La primele rezultate, niciun liceu nu atinsese performanța aceasta (BRAȘOV. Situație nemaiîntâlnită la Bacalaureat. Nici măcar „Șaguna”, „Meșotă”, „Info”…)

În acest an, „Andrei Șaguna”, colegiu național prin tradiție cu promovare 100%, are doi candidați respinși, care nu au reușit să ia notele necesare pentru a obține diploma de bacalaureat. Unul dintre ei are 9.05 la română, 8.95 la Matematică, dar 4.80 la Chimie anorganică (proba la alegere a profilului). Reevaluarea lucrării după contestație i-a adus doar 10 sutimi în plus.

De asemenea, și Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil”, și el cu procentaj perfect, în anii trecuți, a rămas cu un candidat respins, în acest an.

În ansamblu, după rezolvarea contestațiilor, 53 de candidați în plus au fost declarați promovați, astfel că acum județul Brașov are 2.414 candidați reușiți, din 3.040 prezenți.

În procente, rata de promovare este de 79,4%. Doar pentru promoția 2022, rata de reușită este de 84,5%.

Cea mai mare medie la Bacalaureat, în județul Brașov, rămâne, și după contestații, 9.96, a unei absolvente de la Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”.

În acest fel, „Meșotă” devine lider al examenului național din acest an, chiar dacă „Șaguna” are mai multe medii peste 9.90.  

Citiți și:

BAC 2022 BRAȘOV. „Șaguna” sau „Meșotă”?

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button