Educaţie

UPDATE BRAŞOV. 235 de candidaţi dau de astăzi Bacalaureatul

 

Colegiul „Nicolae Titulescu” din Braşov găzduieşte, de astăzi şi până în 27 mai, sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru absolvenţii de liceu din loturile naţionale care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi pentru liceenii care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioadă cu prima sesiune a bacalaureatului.
Potrivit prof. Szabo Maria (foto), inspector şcolar general adjunct la Inspectoratul Şcolar al Judeţului (IŞJ) Braşov, pentru susţinerea examenului în sesiunea specială s-au înscris 235 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la diverse competiţii sportive (campionate europene sau mondiale de juniori etc.), cât şi la olimpiadele internaţionale pe discipline, precum şi în situaţia de a participa la examene de admitere în universităţi din străinătate. „Grosul îl reprezintă sportivii, apoi olimpicii, iar cei care vor să studieze în străinătate reprezinta cam un sfert. Şase-şapte dintre aceştia din urmă sunt braşoveni, elevi de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” şi de la Liceul „Johannes Honterus”. Ministerul ne anunţase că vor fi 270, dar sunt mai puţini”, a precizat prof. Szabo.

 

Citiţi şi:

BRAȘOV. Începe Bacalaureatul special


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button