Educaţie

Un BRAŞOVEAN în Consiliul de Etică şi Management Universitar

 

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Mircea Dumitru, a aprobat prin ordin constituirea Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU) și Regulamentul de organizare și funcționare aferent acestui organism consultativ al Ministerului Educației.
Potrivit comunicatului ministerului, misiunea Consiliului de Etică și Management Universitar este dezvoltarea culturii etice și a integrității în universitățile din România. În acest sens, consiliul va determina și sprijini universitățile să pună în practică, în mod organizat, transparent și eficient, politicile de etică și integritate universitară, în conformitate cu prevederile legislației în domeniu.
„Consiliul de Etică și Management Universitar se pronunță asupra litigiilor de etică universitară și analizează cazurile referitoare la abateri de la normele de etică și management universitar, în urma sesizărilor făcute de persoane fizice/juridice sau prin autosesizare, după ce subiectul lor a fost analizat în cadrul facultății/universității. Termenul de investigare a sesizărilor este de trei luni de la data înregistrării acestora”, se arată în comunicatul ministerului.

Consiliul de Etică și Management Universitar are 11 membri desemnați autonom de Consiliul Național al Rectorilor – prof. univ. dr. Bogdan Ovidiu Popescu (UMF „Carol Davila” Bucureşti), prof. univ. dr. Tudor Prisecaru (Universitatea Politehnică Bucureşti) şi prof. univ. dr. Emil Stoica (Universitatea „Transilvania”, Braşov) – foto, stânga; Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice – prof. univ. dr. Doru Pamfil (USAMV Cluj-Napoca), prof. univ. dr. Marian Popescu (Universitatea Bucureşti) şi prof. univ. dr Carmen Tamara Ungureanu (Universitatea „A. I. Cuza”, Iaşi), Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior – prof. univ. dr. Ioan Ianos (Universitatea Bucureşti); Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior – prof. univ. dr. Răzvan Teodorescu (USAMV Bucureşti), Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice – prof. univ. dr. Gabriela Cîrjă (UT „Gheorghe Asachi”, Iaşi), iar din partea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, prof. univ. dr. Mircea Bob (Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca). Federaţiile naţionale studenţeşti au şi ele un reprezentant în Consiliul de Etică şi Management Universitar, în persoana lui Vlad Dan Chereches, de la Alianţa Naţionala a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).
Cu excepția reprezentantului organizațiilor studențești, membrii CEMU trebuie să fie cadre didactice și cercetători, având cel puțin titlul de conferențiar sau cercetător științific II ori titluri echivalente obținute în străinătate. Mandatul membrilor este de 4 ani indiferent de eventuale întreruperi. Ulterior constituirii, consiliul își va alege președintele și vicepreședintele și va numi un secretar general.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button