Educaţie

Școli, grădinițe și creșe din Brașov vor testa sistemul finlandez

Școli, grădinițe și creșe din Brașov vor testa sistemul de predare finlandez.

În perioada 24 – 28 octombrie, are loc un program de dezvoltare profesională adresat cadrelor didactice din Brașov. În cadrul acestuia, experți în educație din Finlanda vor pregăti 40 de cadre didactice și 10 directori de unități de învățământ.
În modelul finlandez, educația este structurată astfel încât copiii și tinerii să fie pregătiți atât pe plan școlar, cât și pentru viață, pentru viitor. Se pune accent pe competențe practice.

„Când vorbim de învățământul din Finlanda, vorbim de cel mai bine cotat model de educație din toată lumea, de o abordare centrată pe elevi, pe nevoile și capacitatea de dezvoltare a acestora. Vorbim de un sistem fără teme și teste, un sistem în care 93% dintre absolvenții de liceu promovează examenul de bacalaureat, iar peste 65% dintre liceeni ajung la facultate. Obiectivul nostru este de a le oferi copiilor și tinerilor din Brașov posibilitatea de a testa și un alt sistem de educație, în care memorarea să fie înlocuită cu experimentarea ca metodă de învățare. Mă bucur că testăm acest sistem la toate nivelele, de la creșă la liceu și colegiu. Sper ca, după perioada de testare din unitățile de învățământ, să putem extinde acest sistem la nivelul întregului oraș”, a precizat primarul Allen Coliban.

Programul pilot, numit „Programul de formare continuă a orașului Brașov pentru directori și profesori”, este derulat în cadrul parteneriatului încheiat între Primăria Municipiului Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov și Universitatea de Științe Aplicate Hame din Finlanda.

Le este destinat educatorilor, profesorilor și directorilor.

Participanții vor aprofunda teme precum:

  • Abordare centrată pe copil și pe elev;
  • Starea de bine la școală;
  • Digitalizarea și educația media în școală;
  • Dezvoltare profesională și instituțională.

Unitățile de învățământ beneficiare ale acestui proiect (școli, grădinițe și creșe) sunt: Creșa nr. 4 Brașov, Creșa nr. 5 Brașov, Grădinița cu program prelungit nr. 2 Brașov, Grădinița cu program prelungit nr. 9 Brașov, Grădinița cu program prelungit Junior nr. 26 Brașov, Școala Gimnaziala nr. 2 Diaconu Coresi Brașov, Școala Gimnazială nr. 5 Brașov, Școala Gimnazială nr. 6 Iacob Mureșianu Brașov, Liceul Vocațional de Arte Plastice Hans Mattis-Teutsch Brașov, Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare