Preșcolarii brașoveni au aflat chiar de la agenți informații despre meseria de polițist
Preșcolari din municipiul Brașov au avut ocazia să afle chiar de la agenți ai Poliției Județene Brașov despre meseria de polițist.
„Copiilor le-a fost explicat faptul că polițistul luptă împotriva criminalității și infracțiunilor, menținerea ordinii publice și a securității personale a cetățenilor. Că munca unui polițist este dificilă, periculoasă și către trebuie să fie în alertă mereu! Le-au fost descrise uniforma și rolul polițiștilor prezenți în stradă (care se asigură ca micii pietoni să fie în siguranță), rolul polițiștilor îmbrăcați în civil, care desfășoară activități specifice de prindere a infractorilor și le-au fost prezentate cascheta de polițist, vesta antiglonț și vesta antiînjunghere, tomfa, etc”, se explică într-un comunicat al IPJ Brașov.
Preșcolarii brașoveni au aflat chiar de la agenți…
Preșcolarii au fost entuziasmați să poarte cascheta și să fie în postura de „mici polițiști”.
Totodată, au dovedit că știu semnificația indicatoarelor rutiere, ce trebuie să facă în calitate de pasageri în autovehiculele părinților sau autobuze și cum trebuie să se deplaseze neînsoțiți pentru a fi în siguranță mereu. Prichindeii au înțeles faptul că polițistul este prietenul lor, cel care îi protejează și îndrumă la nevoie.
Activitățile au fost desfășurate de polițiștii de la Biroul Analiza și Prevenirea Criminalității și de la Biroul Siguranță Școlară.
Recomadări
Iată și o serie de recomandări pentru părinți/educatori:
-stabiliţi împreună cu cel mic nişte reguli clare:
-să vă spună când iese din casă/ curte sau dacă vrea să meargă undeva;
-să nu deschidă uşa persoanelor necunoscute când se află singuri acasă;
-să nu accepte să plece, pe jos sau cu maşina, împreună cu persoane pe care nu le cunoaşte;
-să nu accepte în nicio situație cadouri (dulciuri, jucării) de la străini, în schimbul cărora ar trebui să facă anumite servicii;
-învăţaţi-l cum să circule pe stradă, să cunoască și să respecte semnele de circulație și să nu aleagă locuri de joacă periculoase (zone izolate, în construcție, în apropierea râurilor/lacurilor etc);
-spuneți-i celui mic să evite să intre în discuții cu persoanele care le solicită indicații de orientare. Explicați-i că pentru asemenea informații ar trebui să apeleze tot la un adult, și nu la un copil;
-supravegheaţi-vă în permanenţă copilul, la joacă, când vă aflaţi la cumpărături şi în zonele aglomerate. Câteva clipe de neatenţie sunt suficiente ca acesta să dispară;
-realizați împreună jocuri de rol pentru a vedea cum ar gestiona o anumită situaţie. Învăţaţi-l cum ar putea să se ferească de un anumit risc în acea situație.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.
Cine le dă voie??? De ce sunt mințiți copii în față? Vor crește ei și vor vedea că milițienii sunt dușmanii lor, că ei țin partea infractorilor, „țin de șase” spărgătorilor și, cel mai grav, CĂ EI VOR MUNCI FOARTE… Citeşte mai mult »
De data asta a latrat slugoiul putinist cu folos. Ma mir…
“Prichindeii au înțeles faptul că polițistul este prietenul lor, cel care îi protejează și îndrumă la nevoie”. Muahahaaaaaaaaaahaaaaahaaaaaahaaaaaaahaaaaaaahaaaaaaahaaaaasahaaahaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Uaaaaahaaaaahaaaaaaaaahaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahaaaaa! Ha! Le-au povestit si de politistul care dupa ce a dat cu masina peste doua fetite pe zebra a verificat cu… Citeşte mai mult »
Intreaba cineva din public: despre seful lor, infractorul intelectual, plagiatorul number one, dr. Bode, i-au informat pe prichindei? Au aflat prichindeii ca nu scoala e calea succesului ci apartenenta la un partid?