Educaţie

Pentru elevi: Învață un an la un liceu din SUA, gratuit, prin Programul FLEX

 

Ambasada Statelor Unite în România invită liceenii români să participe la programul FLEX 2017-2018. Programul de schimb de experienţă FLEX este finanţat de către Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii. Acesta îşi propune să ofere liceenilor din România ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane şi de a studia într-un liceu american pe parcursul anului academic 2017-2018.

Participarea în Programul FLEX este gratuită. „În primul an de implementare, FLEX România a oferit bursa către 24 de liceeni români din diferite judeţe ale ţării, care se află în acest moment în Statele Unite ale Americii, în state precum Washington, Texas, Colorado, California sau Maine. Programul se adresează şi liceenilor cu dizabilităţi, în generaţia recentă 3 dintre bursieri fiind tineri cu diverse dizabilităţi“, se arată într-un comunicat.

Competiţia pentru FLEX este deschisă liceenilor care îndeplinesc următoarele condiţii: au cetăţenie română; sunt născuţi între 1 ianuarie 2000 şi 15 Iulie 2002; sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a; studiază engleza în liceu; îndeplinesc criteriile pentru a obţine viza SUA şi nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani – precizează Ambasada SUA în comunicat. Cei interesaţi pot aplica online până pe 18 octombrie la adresa: https://ais.americancouncils.org/flex.

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992. „Obiectivul programului este să promoveze înţelegerea reciprocă între cetăţenii Statelor Unite şi ţările din regiune, pentru ca liceenii să înveţe mai multe despre SUA şi să le prezinte americanilor ţările lor de origine. În 2017-2018, la nivel global, aproximativ 800 de liceeni vor învăţa în SUA în cadrul programului FLEX“, se mai arată în comunicat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button