Educaţie

Noutăți privind lucrările la creșa din zona Coresi (foto – video)

Viceprimarul Flavia Boghiu a oferit informații privind lucrările la creșa din cartierul Coresi. Ea a făcut ieri o vizită pe șantier. Unitatea va funcționa pe str. Camil Petrescu nr. 9B. Iată declarația viceprimarului:

Declarația viceprimarului Flavia Boghiu

Creșa va avea trei niveluri, demisol, parter și etaj. Termenul de finalizare a lucrărilor este luna iunie 2023. Este cea de a doua unitate de învățământ destinată celor mici din acest cartier care este realizată pe un teren donat de un dezvoltator imobiliar. Prima unitate este grădinița de pe str. Ion Popasu, a cărei construcție a început în luna august a anului trecut.

Revenind la creșa de pe str. Camil Petrescu, structura de rezistență și zidăria de cărămidă sunt executate până la planșeul peste etajul 1. Aceste lucrări se vor finaliza în cursul lunii. După turnarea grindei peste etaj, se va putea începe montarea tâmplăriei.

Tot luna aceasta vor începe și lucrările de instalații (sanitare, electrice, termice). Pentru a se evita situația de la creșa de pe Apollo (n.r. unde deschiderea a fost întârziată pentru că nu s-a putut face din timp racordarea la utilități), au fost demarate procedurile pentru obținerea avizelor de racordare încă din această etapă. Astfel, la finalul lucrărilor, creșa va fi fi funcțională.

Clădirea este amplasată pe un teren cu suprafața de 3.167 de metri pătrați. Creșa va asigura servicii pentru 5 grupe de copii, cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani.

Descrierea funcțională a clădirii este următoarea:

-La demisol sunt organizate spațiile utilitare pentru funcționarea creșei: bucătărie, depozite pentru alimente, separate pe categorii, spălătorie, vestiare personal, care vor fi dotate cu dușuri și grup sanitar. Bucătăria are parte de preparare/tăiere, zona de bucătărie caldă, bucătărie rece, preparare finală și spălător vase.


-La parter sunt sălile pentru cele 5 grupe, holul de acces, care va funcționa ca spațiu de filtrare a copiilor, cabinet medical, izolator și camera de tratament. Copiii vor avea vestiare organizate pe grupe de vârstă, toate luminate și ventilate natural. Fiecare grupă de copii are propriul grup sanitar. Tot la acest nivel este dispus un oficiu de preparare finală hrană, unde mâncarea este aranjată în farfurii și distribuită la mese. Pentru grupa mică, de bebeluși, sunt prevăzute un vestiar și o zonă de schimbat, dotată cu mese de înfășat.


-La etaj sunt dispuse spațiile folosite de personalul creșei, educatoare, coordonator personal de specialitate, psiholog/logoped. De asemenea, este prevăzută o sală de întruniri pentru seminarii de pregătire a cadrelor didactice, aceasta putând fi folosită și pentru întâlnirile cu părinții. Copiii nu au acces la etaj. Cabinetul psihologului este dotat cu un spațiu de terapie pentru copii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Creșă Coresi, str. Camil Petrescu nr. 9B – imagini aici […]

Back to top button