Educaţie

Modificare majoră pentru elevi, anunțată de ministrul Educației… pe Facebook

  • cmpeanu.jpg
 

O modificare majoră, la care nimeni nu se mai aștepta acum, pentru admiterea la liceu 2023, a fost anunțată pe Facebook de ministrul Educației. Acesta a scris într-un mesaj postat că „a fost eliminată media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu”. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu vine cu o săptămână înainte ca elevii vizați de schimbare să înceapă clasa a VIII-a și în condițiile în care mulți „au tras” trei ani cu gândul că mediile generale le vor fi de folos.
Mesajul ministrului Cîmpeanu: „În acord cu partenerii de dialog social, a fost eliminată media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu. Astfel, ierarhizarea absolvenților se va realiza doar pe baza mediei obținute la evaluarea națională”.
În proiectul de ordin de ministru, obținut tot luni de Edupedu.ro, media claselor gimnaziale rămânea în calculul mediei de admitere la liceu 2023 și reprezenta 20% din aceasta, ca și până acum.
Decizia ar fi fost luată în comisia de dialog social, unde sunt reprezentanții sindicatelor, ai elevilor și ai părinților.
Măsura se va aplica din anul școlar care urmează să înceapă în septembrie. Totodată, în privința examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională, se va reveni la programa de dinainte de pandemie.
„În premieră, elevilor de clasa a V-a li se vor acorda atât burse sociale, cât și burse de studiu încă de la începutul anului școlar 2022-2023. Bursele sociale și de studiu se vor acorda în condițiile indeplinirii criteriilor pentru ambele categorii de burse (inclusiv criteriul privind numărul maxim de 20 absențe, iar în cazul burselor de studiu – pe baza calificativelor anuale și obținerii calificativulul anual Foarte Bine în clasa a IV-a)”, a mai completat Cîmpeanu.
Amintim că ministrul Educației declara încă de la finalul lunii mai 2022 că mediile din gimnaziu „mai degrabă nu” ar trebui să conteze pentru admiterea la liceu.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
2 luni în urmă

[…] Noi schimbări pe Facebook. […]

Back to top button