Educaţie

Meșotiștii, în sărbătoare

Meșotiștii, în sărbătoare. Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă” din Braşov a celebrat 154 de ani de la înfiinţare, în ziua patronului său spiritual, dr. Ioan Meșotă.
Aniversarea a avut loc într-un cadru festiv, la ceremonie fiind invitat şi prefectul judeţului, Cătălin Văsii. Festivitatea s-a desfăşurat în Aula Magna a Universităţii Transilvania din Braşov.
Meșotiștii, în sărbătoare. Prefectul a subliniat că instituţia de învăţământ preuniversitar este una dintre cele mai prestigioase, nu doar din judeţul Braşov, ci şi din ţară.
„În cei 154 de ani de ani de existenţă – cu excepţia perioadei 1948-1954, când a fost desfiinţat de autorităţile comuniste – actualul Colegiu Naţional «Dr. Ioan Meşotă» a marcat educaţia şi comunitatea braşoveană în ansamblu, reprezentând un reper al performanţei, al meritocraţiei, al dorinţei de cunoaştere şi de perfecţionare. Sunt puţine instituţii de învăţământ în România care se pot lăuda cu o atât de bogată istorie precum acest colegiu naţional. Sunt şi mai puţine cele care obţin rezultatele excepţionale ale dumneavoastră, prin care cinstesc istoria lor ilustră. Iar generaţiile de meşotişti stau mărturie.
Acum, la ceas aniversar, vă felicit pentru tot ceea ce însemnați în comunitatea brașoveană și vă urez din inimă succes în continuare în nobila misiune pe care o aveți. Sunt convins că de acolo, de sus, cel al cărui nume îl poartă școala dumneavoastră vă privește cu mândrie”, a spus prefectul Mihai Cătălin Văsii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button