La Braşov, eveniment de marcă pentru învăţământul românesc

La Braşov, eveniment de marcă pentru învăţământul românesc.
Inspectoratul Școlar Județean Brașov organizează, în perioada 16-17.05.2025, conferința regională „Practici progresive în creșe și grădinițe”, un eveniment de referință pentru comunitatea educațională din domeniul educației timpurii. Conferința face parte din cadrul Proiectului „Practici educaționale progresive în creșe și în grădinițe” și are scopul de a crea un cadru profesionist pentru împărtășirea de idei, schimbul de experiență și promovarea inovației în educația timpurie.
Evenimentul a debutat în această dimineaţă în Sala Studio 181 din cadrul Rectoratului Universității Transilvania din Brașov (B-dul Eroilor nr. 29), reunind cadre didactice, specialiști, decidenți și parteneri instituționali interesați de dezvoltarea unui sistem educațional incluziv și de calitate încă din primii ani de viață.

La deschidere au fost prezenţi şi primarul George Scripcaru, şi prefectul Braşovului, Mihai Cătălin Văsii.
La Braşov, eveniment de marcă pentru învăţământul românesc
Programul conferinței cuprinde intervenții academice de marcă ale unor personalități în domeniu: Dna Inspector General din Ministerul Educației și Cercetării, Cristina Mangiurea, Dna dr. Laura-Elena Ciolan de la Universitatea București, Dna dr. Ana-Maria Cazan, Decan al Facultății de Psihologie și Științele Educației din Brașov, Dna Cristiana Boca, coordonatorul departamentului de educație timpurie al Centrului Step By Step, Dna Georgeta Iordache, CNCE – Departamentul Curriculum, consilier pentru educație timpurie, Dr. Ciprian Fartușnic, Directorul Unității de Dezvoltare Pedagogică, Oficiul Secretarului General al Școlilor Europene.
Conferința oferă, de asemenea, cadrul ideal pentru prezentarea unor exemple de practici progresive dezvoltate în creșele și grădinițele din județul Brașov, precum și în proiecte educaționale finanțate din fonduri europene, derulate în parteneriat cu instituții relevante din România și din străinătate.
Practici și experiențe extracurriculare vor fi diseminate și în spații culturale reprezentative pentru identitatea brașoveană și românească: Muzeul Casa Mureșenilor, Biserica Neagră, Prima Școală Românească și Biserica Sfântul Nicolae din Șcheii Brașovului.
La Braşov, eveniment de marcă pentru învăţământul românesc
Programul conferinței va continua pe 17 mai cu vizite de studiu pentru explorarea directă a unor exemple de bune practice.
Prin această inițiativă, Inspectoratul Școlar Județean Brașov reafirmă angajamentul pentru susținerea și promovarea educației timpurii.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

