Gimnaziu

Update BRAȘOV. Rezultatele finale ale Evaluării Naționale!

 

Actualizare 2

Update BRAȘOV. Un elev a „picat” și cinci au note mai mari cu un punct la Evaluarea Națională

Actualizare 1

Rezultate finale obţinute de cei care au susţinut Evaluarea Naţională au fost afişate în fiecare centru de examinare şi pe edu.ro.

Notele pentru candidaţii din judeţul Braşov le găsiţi aici, în ordinea descrescătoare a mediilor, și aici, după cod.

Ministerul Educației Naționale publică astăzi rezultatele finale la Evaluarea Națională 2021, în urma rezolvării contestațiilor depuse de elevii nemulțumiți. Pe myTEX, veți găsi rezultatele pentru județul Brașov. Admiterea unei contestații nu va aduce însă doar bucurie, întrucât, conform metodologiei, nota nu se transformă obligatoriu într-una mai bună, ci poate fi chiar mai mică decât cea obținută inițial, mai ales că, de patru ani, nu mai există un minimum de diferență de punctaj. Notele pot însă să fie și majorate, chiar semnificativ. Practic, notele date de cea de-a doua comisie de evaluare reprezintă nota finală a absolventului care a contestat rezultatele. Circa 600 de contestaţii au fost depuse, la Braşov, cele mai multe, pentru notele la Limba şi literatura română.
Înainte de rezolvarea contestațiilor, potrivit datelor centralizate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, 2.774 de absolvenți ai clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională au obținut medii peste 5,00, dar cei 833 de absolvenți de gimnaziu brașoveni cu medii sub 5 nu sunt consideraţi „picaţi”.

 

Citiți și:

BRAȘOV. De pe locul al IV-lea, pe locul al 16-lea, la medii de 10, și al 13-lea, la „promovarea” Evaluării Naționale

BRAȘOV. Se va intra mai ușor la liceele râvnite. Numărul notelor de 10 este de patru ori mai mic decât în 2020


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button