Educaţie

Evaluarea Națională 2023. Astăzi, primele rezultate

Evaluarea Națională 2023. Astăzi, primele rezultate. Evaluarea Naţională (EN VIII) 2023 a absolvenților de gimnaziu, ale cărei probe scrise s-au desfășurat săptămâna trecută, ajunge astăzi la afişarea primelor rezultate. Și în acest an, Ministerul Educaţiei va publica rezultatele obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui. Pentru afișarea rezultatelor sunt utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, coduri care au fost distribuite candidaților la prima probă susținută. Astfel, doar absolvenții de clasa a VIII-a își vor putea afla notele la română, matematică și, în cazul candidaților care au studiat în limbile minorităților naționale, limba maternă. Listele de la centrele de examen și de pe portalul ministerului vor conține codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.
Rezultatele vor fi afișate până la ora 14:00, iar cele ale candidaților din județul Brașov vor fi disponibile și pe portalul nostru, myTEX.ro.

Verificați-vă, înainte de a depune contestație

Evaluarea Națională 2023. Astăzi, primele rezultate. Chiar dacă nu există varianta de admis/respins la Evaluarea Națională, media obținută este extrem de importantă pentru a putea continua la liceul dorit. Contestaţiile vor putea fi depuse astăzi, în intervalul orar 16.00 – 19.00, şi mâine, 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.
În acest caz, al depunerii/transmiterii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
Rezultatele finale, după reevaluarea lucrărilor ale căror rezultate au fost contestate, vor fi afișate în 4 iulie.

De aceea, e bine să vă verificați înainte, cu subiectul și baremul. Le aveți mai jos:

Evaluarea Națională 2023. Baremele și subiectele complete la română

Evaluarea Națională 2023. Subiecte accesibile la Matematică / Baremul de evaluare și notare


După finalizarea Evaluării Naționale, urmează procesul de înscriere la liceu. În acest an, media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea/repartizarea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial o reprezintă media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.
Din acest an a fost eliminată din calcul media de absolvire a claselor V-VIII, care avea o pondere de 20%.

De ce sunt anonimizate

La proba de limba română desfășurată în cadrul Evaluării Naționale 2023, fiecare elev a primit un document care includea un cod unic specific candidatului, informații despre școala de proveniență, precum și județul în care acesta își desfășoară studiile. Codul unic atribuit fiecărui elev este format din două litere, XY, reprezentând indicativul județului, urmate de o secvență de cifre. Acest cod unic este generat de către aplicația informatică EvNat și este personalizat în funcție de numele și prenumele fiecărui elev, asigurând astfel confidențialitatea datelor lor personale. Această măsură de anonimizare a rezultatelor la Evaluarea Națională 2023 are drept scop protejarea informațiilor sensibile ale elevilor și respectarea prevederilor legale în materie de confidențialitate. Astfel, numele și prenumele elevilor nu vor fi asociate public cu rezultatele obținute, asigurându-se astfel o protecție mai eficientă a datelor personale în contextul evaluărilor școlare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
5 luni în urmă

[…] Educaţiei a publicat astăzi primele rezultate ale Evaluării Naţionale, iar candidaţii nemulţumiţi au la dispoziţie două zile pentru a depune contestaţii. […]

Back to top button