Educaţie

Concurs de benzi desenate, pentru elevii din Brașov și Iași

Astăzi a fost dat startul unui concurs de benzi desenate, pentru elevii din Brașov și Iași.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP) România – programul de responsabilitate socială al Fundației The Institute, în parteneriat cu Animest, a dat astăzi startul concursului BANDA ASAP, prin care invită școlile gimnaziale și liceele din orașele Brașov și Iași să se înscrie cu lucrări pe tema reciclării – ”2040. În România încă se mai aruncă plastic la gunoi. Un erou/o eroină decide să ia soarta plasticului în propriile mâini”.


Concursul presupune desenarea unei povești într-un șablon de benzi desenate, care se descarcă de pe site-ul oficial ASAP România, din pagina dedicată. Povestea trebuie gândită și desenată de elevi, apoi înscrisă în concurs de către un profesor din școala la care învață fiecare elev până la data limită de 25 mai 2023.
Premiile oferite în concurs – table interactive și hoverboard-uri.

Criteriile de jurizare

Benzile desenate vor fi evaluate de un juriu format din experți în domeniul benzilor desenate și al ilustrației: Maria Surducan, una dintre cele mai cunoscute ilustratoare din România, Nini Tuan, ilustratoare din Malaezia, stabilită în România de peste 15 ani, cu o experiență vastă în ilustrație, animație și benzi desenat, și Ligia Soare, cofondator și coorganizator Animest. Lucrările vor fi jurizate pe categorii (școli gimnaziale / licee), pe baza următoarelor criterii: respectarea temei de concurs, creativitatea autorului, aspectul vizual al desenului.

Vor fi oferite patru premii în cadrul concursului BANDA ASAP: două table interactive pentru o școală gimnazială și un liceu, și două hoverboard-uri pentru elevii autori ai benzilor desenate declarate câștigătoare.

Scopul concursului este de a crește nivelul de informare și de conștientizare cu privire la colectarea separată și a reciclarea deșeurilor de către elevi, responsabilizarea acestora prin implicarea activă într-o competiție pozitivă și constructivă, și dezvoltarea spiritului ecologic al tinerilor.

„Am ales să lansăm acest concurs în Brașov pentru că am avut o bună colaborare cu instituțiile de învățământ încă de la începutul programului și îl considerăm foarte potrivit pentru acest proiect: Brașovul este proiectul nostru pilot în 2021 și unicul oraș unde am dotat integral școlile cu infrastructura de colectare internă – coșuri de gunoi pentru sălile de clasă; avem 44 de școli partenere aici, Școala Gimnazială nr. 1 fiind fruntașă la colectarea și raportarea deșeurilor.
Sperăm ca școlile și liceele partenere să accepte cu entuziasm provocarea noastră și să înscrie cât mai multe lucrări în concurs, să dea frâu liber creativității!”, a menționat Mihaela Tutunaru, coordonator program ASAP.

ASAP România vizează organizarea concursului BANDA ASAP în cel puțin patru orașe pe an. Pentru anul 2023, organizatorii au în plan desfășurarea lui în alte două orașe, în această toamnă. 

Toate detaliile despre procesul de înscriere, desfășurarea concursului, criteriile de jurizare și premii sunt disponibile în regulamentul concursului BANDA ASAP – aici. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button