Caravana „România împotriva risipei de hrană” ajunge la BRAŞOV
Caravana educaţională „România împotriva risipei de hrană” ajunge în Braşov Miercuri, 11 ianuarie 2016, ora 11.00, la Facultatea de Alimentaţie şi Turism din cadrul Universităţii Transilvania.
După cum e-au anunţat organizatorii, cu această ocazie, studenţii vor urmări filmul documentar „Taste the Waste”, vor afla modalităţi de prevenire a risipei alimentare din materialele vizuale ale expoziţiei „Din dragoste pentru mâncare” și vor dezbate pe tema valorificării surplusului de mâncare.
Activitatea face parte din proiectul „România împotriva risipei de hrană” şi are ca scop informarea şi conştientizarea cu privire la prevenirea risipei de alimente.
Studiul realizat de Asociaţia MaiMultVerde privind risipa de hrană în România, pe lanţul de distribuţie, de la producători şi importatori la consumatorii din mediul urban arată că, în România, cea mai mare risipă alimentară se produce la nivelul consumatorilor.
Aproximativ 24% din cantitatea totală de deşeuri alimentare risipite la nivelul consumatorilor reprezintă mâncare gătită, urmată de fructe (22%), legume (21%), pâine/produse de panificaţie (20%), lapte şi produse lactate (11%), produse din carne şi alte alimente. În România, o treime din produsele alimenate ajung la coşul de gunoi sau sunt irosite anual.
Această cantitate înseamnă circa 2.55 milioane de tone de produse alimentare, ceea ce corespunde încărcăturii a 127.500 de tiruri aliniate în coloană din Bucureşti până Munchen.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.