Educaţie

BRAŞOV. Ziua elevului fermier la Colegiul „Ţara Bârsei”

 

Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară „Ţara Bârsei” din Prejmer sărbătoreşte astăzi  „Ziua Elevului Fermier”, devenită deja o tradiţie, fiind o activitate foarte iubită şi aşteptată atât de către elevi, cât şi de către profesori, prilej oentru elevii colegiului să îşi facă cunoscute comunităţii şcolare şi nu numai, preocupările lor în domeniul agriculturii şi creşterii animalelor. 

Vor avea loc diverse activităţi care mai de care mai interesante, de la expoziţia de animale din gospodăria elevilor, cai de rasă, ponei, oi, găini, iepuri şi altele, produse agricole sau decoraţiuni, până la degustarea preparatelor culinare gătite chiar de elevii colegiului sub îndrumarea profesorilor de specialitate. 
Atmosfera de bună dispoziţie va fi asigurată tot de către elevii colegiului, care fac parte din ansambluri folclorice, prin dansuri populare la care se pot alătura invitaţii, elevii de la şcolile din consorţiu sau alte personalităţi, precum instituţiile partenere, autorităţile locale din Prejmer şi Teliu, reprezentanţi ai ISJ Braşov, Camera Judeţeană Agricolă Braşov, federaţii şi asociaţii ai crescătorilor de animale din judeţ care ne vor onora cu prezenţa în ziua de sărbătoare. 
Spre delectarea tuturor, va exista un moment artistic, o prezentare de modă tematică în care manechinele vor defila în costume, întruchipând personaje ale toamnei. Vor avea loc atelierele unde toţi se pot amuza învăţând să scobească dovleci.
„Prin astfel de manifestări dorim să îi facem pe elevii care provin din familii de fermieri şi care tind să devină la rândul lor fermieri, să fie mândri de preocupările lor, chiar dacă agricultura şi mai cu seamă învăţământul agricol, nu mai este „în tendinţe”. 
De aceea îi punem în valoare pe acei tineri care manifestă drag de animale şi agricultură, făcându-i mândri de realizările lor în gospodăriile familiei. Într-un context în care învăţământul tehnologic este ocolit de tineri şi mai ales cel din domeniul agricol, vrem să reamintim tuturor că fără agricultură şi zootehnie, confortul cotidian al vieţii noastre, al tuturor ar avea de suferit.  
Să ne gândim că tot ce punem în farfurie, încă de la micul dejun, cereale, lapte, unt, brânză, ouă, toate au ieşit din mâinile şi din truda agricultorului şi crescătorului de animale. Este musai ca toţi cei care vedem aceste realităţi concrete să ne implicăm în susţinerea tinerilor care îşi dedică o bună parte din preocupările lor acestui domeniu.
Pentru cei care mai cred în viitorul agriculturii şi în frumuseţea toamnei, veniţi alături de noi la Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară «Ţara Bârsei» din Prejmer!”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button