Educaţie

BRAŞOV. Ultima strigare pentru firmele care vor să-şi şcolească viitorii angajaţi

 

Agenții economici și alte instituții/organizații, interesate în calitate de potențiali angajatori, au posibilitatea de a-și exprima solicitările pentru planul de școlarizare în învățământul profesional și de a se implica efectiv în pregătirea practică a elevilor, pentru ca, la finalul şcolarizării acestora, să beneficieze de șansa de a recruta şi angaja cei mai buni absolvenţi.
În conformitate cu prevederile din metodologia privind fundamentarea cifrei de școlarizare și în baza unei proceduri adoptate la nivel național, operatorii economici sunt invitaţi să transmită Inspectoratului Școlar Județean Brașov calificările și numărul de elevi de care sunt interesați pentru fundamentarea planului de școlarizare la învățământul profesional de stat, precum și disponibilitatea de a se implica în organizarea stagiilor de pregătire practică a elevilor. Formularul care trebuie completat în acest scop, este disponibil, împreună cu alte materiale relevante, pe pagina de internet a Inspectoratului Școlar Județean Brașov, isjbrasov.ro.
Pentru a fi luate în considerare la întocmirea proiectului planului de școlarizare 2017-2018, solicitările adresate prin completarea și transmiterea acestui formular, trebuie să ajungă la IŞJ Brașov până, cel târziu, astăzi, 28 decembrie.
În conformitate cu Metodologia de organizare şi funcţionare a învăţământului profesional de stat, aprobată prin ordin al Ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice (OMENCS nr. 5033/29.08.2016), se pot organiza clase de școală profesională numai în unităţile de învăţământ care anexează la propunerea privind planul de şcolarizare, contracte-cadru încheiate cu operatori economici, prin care se stabilesc condițiile colaborării, în primul rând pentru componenta de pregătire practică a elevilor.

„În cadrul acestui parteneriat, deosebit de importantă este implicarea efectivă a agenţilor economici alături de unitatea școlară, în ceea ce privește selecţia elevilor la admiterea în învăţământul profesional, pregătirea practică a elevilor, elaborarea curriculei pentru stagiile de practică, evaluarea curentă şi finală a elevilor, în cadrul examenului de certificare a calificării profesionale”, a declarat inspector şcolar general, prof. Ariana Oana Bucur.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button