Educaţie

BRAȘOV. Ultima șansă de a deveni student la Universitatea „Transilvania”

 

Admiterea 2016 a ajuns la sesiunea de toamnă. Universitatea „Transilvania” scoate la concurs, în perioada 7-10 septembrie, 453 de locuri fără taxă (finanţate de la buget) pentru studiile de licenţă, învăţământ cu frecvenţă.

Cele mai multe locuri scoase la concurs sunt la Facultatea de Design de Produs şi Mediu (112), la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor (93) şi la Ingineria Lemnului (58). De asemenea, alte 10 locuri sunt disponibile pentru cetăţenii de etnie rromă şi alte 9 locuri pentru românii de pretutindeni. Totodată, la opt facultăţi din cadrul Universităţii Transilvania, sunt disponibile şi 147 de locuri fără taxă pentru studii de masterat, învăţământ cu frecvenţă. Şi aici sunt libere 7 locuri pentru cetăţenii de etnie rromă, şi alte 6 locuri pentru românii de pretutindeni. La toate acestea se adaugă şi locurile cu taxă, în total 1.754, la studii de licenţă, învăţământ cu frecvenţă. Pentru studiile de masterat, învăţământ cu frecvenţă, sunt disponibile 1.340 de locuri cu taxă. Totodată, sunt disponibile locuri la studii de licenţă – învăţământ cu frecvenţă redusă (FR) – 259 şi învăţământ la distanţă (ID) – 527. La masterat, învăţământ cu frecvenţă redusă sunt disponibile pentru cea de-a doua sesiune 146 de locuri, la 3 facultăţi. Înscrierile încep de miercuri, 7 septembrie şi se vor încheia în 10 septembrie. Taxele de şcolarizare pentru locurile fără finanţare de la buget sunt cuprinse între 2.500 şi 5.500 de lei pe an, în funcţie de programul de studii. Taxa de înscriere este de 150 de lei la majoritatea facultăţilor, cu excepţia Facultăţii de Muzică şi a Facultăţii de Medicină, unde taxa este între 160 şi 200 de lei.
Pentru mai multe detalii referitoare la numărul de locuri disponibile la fiecare facultate şi program de studii, puteţi consulta site-ul www.unitbv.ro, secţiunea admitere.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button