Educaţie

BRAȘOV. Situație nemaiîntâlnită la Bacalaureat. Nici măcar „Șaguna”, „Meșotă”, „Info”…

  • bacalbrasov.png

BAC 2022 BRAȘOV. „Șaguna” sau „Meșotă”?

După cum știți deja, Ministerul Educației a publicat astăzi, 27 iunie, pe site-ul dedicat, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022 (detalii: BAC 2022. S-au dat primele rezultate. AICI, cele din BRAȘOV / Contestațiile pot aduce note mai mici).

În județul nostru, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 77,66%, în creștere cu aproape 4% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut: 73,96%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 82,8%, iar pentru promoțiile anterioare, 33,3%. 

Concret, au promovat 2.361 de candidați, dintr-un total de 3.040 de candidați prezenți (2.255 candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 106 candidați prezenți din promoțiile anterioare). Numărul de candidați înscriși în acest an a fost de 3.137. Trei candidați au fost eliminați din examen, la proba la alegere a profilului. 

Potrivit lui Valentin Bucur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Județului (IȘJ) Brașov, rezultatele, deși mai bune pe ansamblu ca în 2021, în privința promovării, au consemnat o situație nemaiîntâlnită în ultimii ani: niciun candidat nu a obținut media 10 în această sesiune, iar la nicio unitate școlară din județul nostru rata de promovare în această sesiune nu a fost de 100%. Colegiul Național „Andrei Șaguna”, CN „Dr. Ioan Meșotă”, CN„Grigore Moisil”, CN „Johannes Honterus”, CN „Unirea” se lăudau cu asemenea performanță și cu absolvenți care luau examenul cu 10 pe linie.
În plus, notele la Limba și literatura română au fost semnificativ mai mici decât în anii trecuți, mai spune reprezentantul IȘJ Brașov. 

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

Limba și literatura română: lucrările a 12 candidați au fost notate cu 10

Limba și literatura maternă: lucrările a 3 candidați au fost notate cu 10

Proba obligatorie a profilului (Matematică – 58 / Istorie – 53)

Proba la alegere a profilului și a specializării: 158 cele mai multe fiind înregistrate la Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, 76.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 27 iunie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 1 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button