Educaţie

BRAŞOV. Şcoală elveţiană?!…

 

În oraşul nostru ar putea fi înfiinţată în perioada următoare o şcoală elveţiană în domeniul ospitalităţii.

O primă discuţie a avut loc astăzi între primarul George Scripcaru, președintele Consiliului Judeţean, Adrian Veștea, președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Silviu Costea, şi reprezentanți ai Universității Hoteliere din Lausanne (Ecole Hotelier Lausanne – EHL).

Astfel, ar putea fi înnfiinţată o instituţie de învăţământ dual, care pentru început va fi echivalentă unei post-liceale, urmând ca apoi să fie creată și o instituție de învățământ de nivel universitar sau post-universitar.

„A fost o discuție premergătoare în legătură cu acest proiect și am stabilit o serie de obiective la care să ne raportăm. Evident că acest proiect are legătură și cu Ministerul Educației, partenerii noștri au stabilit deja contacte și au discutat și acolo, însă ține și de noi, autoritățile locale din Brașov și din județ, precum și de mediul de afaceri. Experiența lor este foarte importantă, Elveția are cel mai important centru educațional din industria ospitalității din Europa și am dori să implementăm acest model și la Brașov. Am stabilit un parteneriat, noi ne putem implica în tot ceea ce ține de infrastructură, iar pregătirea viitorilor elevi sau studenți va fi în sarcina partenerilor noștri, pentru că asta fac ei: pregătesc profesioniști. Modelul diferă într-un anumit grad de Școala Profesională Germană Kronstadt, dar în esență este vorba tot de un parteneriat în sistem dual”, a declarat primarul George Scripcaru.

„Noi ne dorim să repunem Brașovul pe harta celor mai importante orașe în învățământul turistic și hotelier și venim cu o licență pentru o școală cu centrul la Brașov, care să pregătească forță de muncă foarte bine calificată. Această școală va fi importantă pentru toată România, atât pentru că vom avea oameni extrem de bine pregătiți, cât și pentru impactul economic pe care-l va avea. Este o școală care va funcționa într-o legătură mult mai strânsă cu practica, în care cei care studiază vor lucra direct în industrie și vor învăța în lumea reală, după un model în care Elveția este precursoare, cel al învățământului dual universitar și al învățământului dual tehnic”, a punctat dr. Ray F. Iunius, director EHL.

Adrian Veştea, preşedintele CJ, a menţionat: „Mă bucur că există deschidere și interes pentru această formă de învățământ dual la Brașov. Este o oportunitate foarte bună pentru noi, ținând cont că Brașovul este cea mai importantă destinație turistică din România. Consiliul Județean, împreună cu toate unitățile administrativ-teritoriale din județ, va acorda tot suportul necesar asigurării de specialiști în domeniile pe care partenerii noștri vor dori să le promoveze”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button