Educaţie

BRAȘOV. Recorduri de concurență la Medicină, Psihologie și Drept. Azi e ultima zi de înscrieri

  • admituniv.png
 

Actualizare

BRAȘOV. 21 de candidați pe un loc la Psihologie! A depășit Medicina în ultima clipă

Vineri seara, cu doar o jumătate de zi înainte de încheierea perioadei de înscrieri pentru admitere la Universitatea Transilvania din Braşov, instituția are 9.670 de dosare depuse la ciclul de studii de licență (învățământ cu frecvență) în cele 18 facultăți ale universității. Asta înseamnă că sunt  3,46 candidați pe un loc bugetat (fără taxă) și 1,56 candidați/total locuri.

În continuare, cele mai multe dosare sunt depuse la Facultatea de Medicină – 1.645, facultate care a scos la concurs 320 de locuri, dintre care 149 bugetate, la specializările Medicină, Asistență medicală generală, Balneofiziokinetoterapie și Laborator clinic.

Medicina este urmată de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor – 1.344, Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor – 889, aproape la egalitate fiind cea de Matematică-Informatică – 881. 901 de dosare sunt depuse pentru Facultatea de Drept și 742, pentru cea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei – .

Potrivit reprezentanţilor Universităţii Transilvania, primele programe (specializări) din punct de vedere al concurenței (cei mai mulți candidați înscriși cu prima opțiune la acel program, în funcție de numărul de candidați / numărul total de locuri bugetate și locuri cu taxă) sunt Medicină: 10,02; Psihologie: 4,99; Informatică: 4,26; Calculatoare: 4,22.

Pentru locurile fără taxă, concurenţa (cei mai mulți candidați înscriși cu prima opțiune la acel program, în funcție de numărul de candidați / numărul total de locuri bugetate) a atins recorduri pentru ultimii zece ani, la Medicină: 19,56 candidați pe un loc bugetat, Psihologie: 18,48; Drept: 16,35.

La polul opus, cele mai puține dosare sunt la Știința și Ingineria Materialelor – 46, Design de mobilier și Ingineria Lemnului – 48 și la Muzică – 29 înscriși pe 33 de locuri bugetate.

Detalii pentru fiecare facultate în parte, în foto 2,

Înscrieri se mai fac la toate cele 18 facultăți, până astăzi, 17 iulie, ora 13.00, doar online. Ulterior, se acceptă doar completări și corecții la dosarele deja depuse, până duminică, la ora 13.00.

Foto 1: arhivă

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button