Educaţie

BRAȘOV. „Meșotă” și-a etalat cu mândrie performerii

  • mesotisti2_296873.jpg
  • mesotisti1_296872.jpg
  • mesotisti_296871.jpg
  • stefan-dumitrescu.png

Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă, unul dintre colegiile centenare ale Brașovului, și-a prezentat cu mândrie performerii. Peste 70 de elevi ai instituției de învățământ brașovene au câștigat, anul acesta, premii la olimpiade și alte concursuri județene, naționale și internaționale, la nivel liceal și gimnazial.

„31 de calificați la națională, aproape 100 de premiați, 100 de diplome obținute la nivel județean, doi elevi în lotul olimpic lărgit și un elev care s-a calificat la cinci olimpiade. Le spun mereu copiilor că au ADN de campioni și că trebuie să facă tot posibilul să alunge din lumea asta și ignoranța, și neputința, și insuficiența unora și altora, pentru că demonstrează în fiecare zi o voință imensă”, a declarat directorul adjunct al Colegiului Național Dr. Ioan Meșotă, prof. Evelina Cârciu, pentru Radio Brașov FM.

Olimpicii de la Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă” au fost felicitaţi marţi, în faţa colegilor şi profesorilor lor, dar de la eveniment nu au lipsit nici reprezentanţi ai autorităţilor locale, care au ţinut să le transmită şi ei aprecierea.
„Este un bilanţ cu totul deosebit, elocvent pentru nivelul înalt de excelenţă educaţională din cadrul acestui colegiu, al cărui renume a trecut de mult graniţele judeţului nostru. (…) Cu un corp profesoral de elită, cu elevi care obţin rezultate remarcabile în procesul educaţional şi cu absolvenţi care fac performanţă la cele mai prestigioase universităţi româneşti şi străine, Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă” este un model de succes care trebuie urmat de cât mai multe instituţii şcolare din judeţul nostru.
Îi felicit pe elevii şi profesorii meşotişti alături de conducerea colegiului, pentru toate realizările de până acum şi le doresc mult succes!”, spune Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, prezent la festivitate, alături de prof. Ovidiu Tripșa, inspector școlar general și fost director al colegiului.

Printre performeri se distinge Ştefan Dumitrescu (foto 4), elev în clasa a IX-a, care este olimpic din clasa a VI-a (video, din 2019) și anul acesta a obținut:
– Premiul I la Olimpiada Naţională Ştiinţele Pământului şi calificarea în lotul naţional lărgit în vederea participării la Olimpiada Internaţională;
– Menţiune la Olimpiada Naţională de Biologie şi calificarea în lotul naţional lărgit în vederea participării la Olimpiada Internaţională;
– Menţiune la Olimpiada Naţională de Chimie;
– Medalie de bronz la Olimpiada Naţională de Fizică; Menţiune la Olimpiada Naţională de Lingvistică „Solomon Marcus”;
– Premiul I la Olimpiada de Limba Engleză „Formula unităţii / Mileniul al III-lea” – concurs internaţional;
– Locul I la Olimpiada Internaţională de Chimie „Lavoisier” – LIChO, Indonezia;
– Premiul I – fizică, Premiul I – chimie la Concursul interjudeţean interdisciplinar „ZIRCON”;
– Premiul I la Concursul naţional „Acad. Cristofor Simionescu”;
– Premiul I la Olimpiada Judeţeană de Matematică.

Foto 1, 2, 3 – Facebook / Adrian Ioan Veștea

Foto 4 – Adevărul


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button