Educaţie

BRAȘOV. Încă un DHC al Universității „Transilvania”

  • DHC Mircea Martin (1)_289759.jpg
  • DHC Mircea Martin (2)_289758.jpg
 

Profesorul Mircea Martin, un nume mare pentru oamenii de litere, a primit titlul de Doctor Honoris Causa (DHC) al Universităţii Transilvania din Braşov. Ceremonia a avut loc la Aula „Sergiu T. Chiriacescu”, în cadrul conferinţei anuale a Asociaţiei de Literatură Generală şi Comparată din România (ALGCR).
„Nu numai că numele profesorului Martin se identifică cu teoria literară ca reflecţie vie, morală şi estetică, dar între distinsul profesor şi Universitatea Transilvania a existat întotdeauna o legătură strânsă, care a marcat toate fazele de construcţie a forului studiilor noastre literare, încă de la edificarea Literelor braşovene. Mulţi dintre cei ce au predat şi predau la Facultatea de Litere i-au fost studenţi, doctoranzi sau l-au avut pe profesorul Martin ca membru în comisiile lor doctorale sau în comisiile de acordare a unor grade didactice. Toate acestea atestă o relaţie profundă, bazată pe afinitate intelectuală, care ne onorează”, a precizat conf. univ. dr. Adrian Lăcătuş, decanul Facultăţii de Litere Braşov.

La ceremonie au participat rectorul Universității Transilvania, prof. Ioan Vasile Abrudan, președintele Senatului, prof. Mircea Țierean, decanul Facultății de Litere, conf. Adrian Lăcătuș, și profesorii Rodica Ilie, Caius Dobrescu și Virgil Podoabă.

Profesorul Mircea Martin (Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti) este critic literar, eseist, director de editură, editor de carte şi teoretician literar. Membru corespondent al Academiei Române, Mircea Martin este şi preşedinte al ALGCR. A fost şi coordonator al Cenaclului Universitas, unde au activat, printre alţii, scriitori precum: Simona Popescu, Ion Bogdan Lefter, Caius Dobrescu, Marius Oprea, Alexandru Muşina, Andrei Bodiu.
A publicat 10 cărți și peste 1.000 de articole și studii în revistele și ziarele culturale românești.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button