Educaţie

BRAȘOV. Doar 427 de candidați la prima probă a Bacalaureatului

  • bacalaureat_12.jpg
 

La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2022 (Limba și literatura română) în județul Brașov au fost prezenți 427 de candidați din totalul celor 483 de înscriși la această probă. 335 de candidați prezenți marți provin din promoția curentă și 92 din promoțiile anterioare. Proba s-a desfășurat în trei centre de examen organizate la Colegiul „Nicolae Titulescu” Brașov, Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” Brașov și Școala Gimnazială „Ovid Densușianu” Făgăraș. Au absentat 56 de candidați. Nu a fost eliminat niciun candidat. 

În total, sunt 842 candidați înscriși, 552 din promoția curentă. Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a Bacalaureatului, candidații pot susține doar probele nepromovate.

Celelalte probe scrise se vor desfășura conform următorului calendar: miercuri, 17 august – proba obligatorie a profilului, E.c); joi, 18 august – proba la alegere a profilului și a specializării, E.d); vineri, 19 august – Limba și literatura maternă (pentru candidații care au studiat în limbile minorităților naționale), E.b).
Competențele lingvistice și digitale sunt programate în perioada 22 – 29 august.
Rezultatele la probele scrise, înainte de contestații, vor fi comunicate în data de 31 august, până la ora 12:00.
Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere, indiferent de diferența dintre rezultatele celor două evaluări.
Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 3 septembrie.
Afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.
Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Cel mai mic număr din ultimii 18 ani

La nivel național, doar 34.823 de tineri s-au înscris anul acesta la sesiunea a doua a Bacalaureatului, potrivit unui comunicat dat de Ministerul Educaţiei, iar conform analizei Edupedu.ro, este cel mai mic număr de candidaţi din istoria ultimilor 18 ani a Bacalaureatului. 
Ministerul Educaţiei citează datele primite de la inspectoratele şcolare şi susţine că din cei care s-au înscris 22.586 de candidaţi provin din promoţia anului 2022, iar 12.237 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare. 
Pentru candidaţii din promoţia curentă, acesta este cel mai mic număr de înscrişi din 2004 încoace, potrivit datelor analizate. Nu este precizat de către minister câţi dintre aceşti tineri au participat şi la prima sesiune a Bacalaureatului 2022, când 30.036 de candidaţi au fost respinşi.

La Brașov, însă, cel puțin la această probă sunt mai mulți candidați decât anul trecut, când s-au înscris 380 și au participat 321. Pe ansamblul celei de-a doua sesiuni din 2021 au fost 900 de candidați înscriși.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button