Educaţie

BRAŞOV. Doar 390 de candidaţi la probele de competenţe ale Bacalaureatului de toamnă

 

Sesiunea de toamnă a examenului naţional de bacalaureat a început cu probele aşa-zis orale, cele de evaluare a competenţelor. Acestea sunt obligatorii, dar nu sunt evaluate prin note şi nu influenţează în vreun fel obţinerea diplomei de bacalaureat, fiind imposibil de picat, de aceea cei care au trecut prin ele se prezintă direct la probele scrise pe care nu le-au promovat sau la care au luat note cu care nu pot atinge media minimă de 6.00.
Cei mai mulţi dintre cei 981 de candidaţi înscrişi în judeţul Braşov sunt absolvenţi ai promoţiei 2016, care au picat una sau mai multe probe din prima sesiune. Concret, dintre cei înscrişi, 649 provin dintre cei care au absolvit liceul anul acesta şi nu s-au prezentat (pentru că au avut de dat corigenţele) sau nu au trecut examenul în prima sesiune, desfăşurată în iunie-iulie, ceilalţi 332 de candidaţi provenind din promoţiile anilor trecuţi.
Cei mai mulţi dintre cei care se prezintă zilele acestea la centrele de Bac sunt cei care au susţinut, la începutul lui august, examenele de corigenţă. Cei care au promovat şi astfel au devenit absolvenţi de liceu au fost cei intraţi acum în examen, ceilalţi având o săptămână în plus de pregătire.

Aşa se face că la proba lingvistică de comunicare orală în limba română au fost înscrişi 389 de candidaţi. Sesiunea a doua de Bac a început cu probele A şi B – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă – pentru candidaţii care au studiat în limbile minorităţilor naţionale, fiind doar zece la Braşov, pentru limba maternă germană şi limba maghiară. La evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (C) 388 de absolvenţi de liceu braşoveni sunt aşteptaţi. „Oralele” se încheie cu proba de evaluare a competenţelor digitale (D), fiind înscrişi 386 de candidaţi braşoveni.

Sunt patru centre de examen în tot judeţul: la Colegiul Naţional Economic „Andrei Bârseanu”, la Colegiul „Nicolae Titulescu” şi Colegiul Tehnic de Transporturi. O subcomisie, la care sunt arondate unităţi liceale din judeţ, este stabilită la Colegiul Naţional „Radu Negru” Făgăraş.

Probele scrise încep luni, 22 august, cu examenul la limba şi literatura română E)a. În 23 august este programată proba scrisă la limba maternă, în 24 august, proba obligatorie a profilului, iar în 26 august, proba la alegere a profilului şi specializării.
Rezultatele vor fi afişate în 29 august, până la ora 16.00, iar cei nemulţumiţi vor putea depune contestaţii până la ora 20.00, în aceeaşi zi. Rezultatele după corectarea contestaţiilor vor fi afişate în 1 septembrie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare