Educaţie

BRAȘOV. Directorul de la CN „Meșotă” recunoaște că ar trebui umblat la regulament. Măcar la formă

 

Prof. Ovidiu Tripşa (foto), directorul Colegiului Național „Dr. Ioan Meşotă”, unul dintre cele trei unități de învățământ liceal care au în regulament obligativitatea transferului pentru elevii din clasele de gimnaziu ce nu îndeplinesc un standard de performanță destul de ridicat, ne-a declarat că aceste prevederi au fost introduse în urmă cu șapte ani. Regulamentul Colegiului Naţional „Dr. Ioan Meşotă” prevede astfel: „Elevii din învăţământul gimnazial nu vor mai urma cursurile în următoarele cazuri: media la purtare pe un semestru este mai mică de 8.00 (opt), media anuală la disciplinele Limba şi literatura română sau Matematică este mai mică de 7.00 (şapte), iar aceştia nu obţin nota minimă 7.00 (şapte) nici la reexaminarea care se va desfăşura în perioada examenelor de corigenţă”.
Prof. Tripşa a precizat că doar trei elevi (fete) au fost nevoiţi să se transfere acum patru ani, la finalul clasei a VI-a, dar unul a revenit în clasa a IX-a, prin admitere computerizată (pe baza opţiunilor şi a mediei de admitere – rezultată din media claselor V-VIII şi media Evaluării Naţionale, care au avut ponderi diferite în ultimii ani). „Una dintre ele a revenit în clasa a IX-a, având medii mari în şcoala gimnazială în care a plecat. Noi am avut şi câte două clase gimnaziale pe fiecare nivel, iar de câţiva ani, toate liceele au doar câte una de nivel, prin decizie a Inspectoratului Şcolar, cu excepţia Liceului „Andrei Mureşanu”, care are şi clase primare şi trebuie să asigure continuitatea. În toţi aceşti ani nu a existat nici un fel de contestaţie din partea părinţilor faţă de aceste prevederi ale regulamentului”, a menţionat directorul de la „Meşotă”.
Prof, Tripșa argumentează: „În momentul în care nivelul clasei este «peste», pot să introduc cunoştinţe noi, pot să ating competențe noi, pot să stabilesc standarde noi”. Directorul recunoaște însă că regula privind standardele minime nu a fost formulată fericit: „Elevii nu sunt daţi afară, îmi asum formularea «nu vor mai urma cursurile colegiului», poate nu e cea mai fericită formulare, o să am o consultare cu consiliul părinţilor, elevilor şi vom găsi altă formulare, specifică, legală”.

Ca și în cazul Colegiului Național „Andrei Șaguna”, regulamentul de la „Meșotă” este apărat și de conducerea Asociației de Părinți. „Consider că performanţa şi excelența în educaţie nu se pot face decât prin competiţie. Este un mod prin care noi am înţeles să ne împingem copiii de la spate”, a declarat Adina Durbacă, preşedinta Asociaţiei de Părinţi de la Colegiul Naţional Dr. Ioan Meșotă.

Citiți și:

BRAŞOV. Plângeri la CNCD pentru regulamentele colegiilor naţionale

 

Update BRAŞOV. Ce spune directorul de la „Şaguna” despre regula „8.50 sau transfer”

 

Update. Se cere control la cele trei colegii naționale care îi elimină pe elevii sub 8

 

BRAȘOV. Reguli controversate la trei colegii naționale de prestigiu

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button