Educaţie

BRAȘOV. Cursurile gratuite pentru șomeri nu iau vacanță

 

Chiar dacă e vacanță pentru școlari, șomerii braşoveni care vor să înveţe o nouă meserie nu au parte de așa ceva. Ei sunt poftiți chiar în miez de vară la cursurile de formare profesională organizate, gratuit, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov, atât pentru şomerii indemnizaţi, cât şi pentru cei neindemnizaţi, aflaţi în evidenţa instituţiei. 

În luna iulie, AJOFM organizează opt cursuri în meserii precum: cofetar-patiser, barman,  brutar, recepţioner hotel, ospătar, montator pereţi plafoane din gips-carton, sudor si infirmieră. Cursurile vor începe între 25 – 28 iulie şi au o durată cuprinsă între trei şi şase luni. 

Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: liceul pentru cursul de recepţioner hotel; şcoală profesională de profil tehnic pentru cursul de sudor; studii minime obligatorii pentru cursurile de : barman, cofetar-patiser, brutar, ospătar, montator pereţi şi plafoane din gips-carton şi infirmieră.

Pentru înscriere, cei interesaţi trebuie să întocmească un dosar cu mai multe acte, în original şi copie: actul de identitate, certificat de naştere, actele de studii, actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice, cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament, recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei. Informaţii suplimentare despre aceste programe de formare profesională se pot obţine la sediul instituţiei din Brasov, Str. Lungă, Nr.1A, cam.8 sau la tel. 0268/416.879, int.114, 124.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button