Educaţie

BRAŞOV. Cursuri gratuite pentru copiii cu părinţi plecaţi în străinătate

 

Organizaţia Salvaţi Copiii, filiala Braşov, în colaborare cu Muzeul Casa Mureșenilor, organizează mâine, între orele 10.00 – 12.00, la sediul muzeului din Piaţa Sfatului nr. 25, cursuri gratuite pentru copiii Centrului de sprijin „Protecţie şi educaţie pentru copii cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate” Braşov al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Din programul dedicat timpului liber al copiilor reprezentanţii muzeului amintesc: „Joaca cu tiparul și tipăriturile”, „Inteligenţa emoţională”, „Gramatică interactivă”, „Mituri şi Legendele Braşovului”, Descoperă „Comorile Regilor României”.

Centrul de Sprijin „Protecţie şi educaţie pentru copii cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate” al Organizaţiei Salvaţi Copiii urmărește reducerea impactului negativ al migrației economice a părinților asupra copiilor rămași acasă prin:

  • Oferirea de servicii pentru 80 de copii şi 45 de aparţinători.
  • Oferirea de suport pentru aplicarea legislației, identificarea, referirea și oferirea de servicii pentru copii prin intermediul unui grup național și a unor grupuri locale de lucru.
  • Creșterea conștientizării cu privire la Help-Line, migrație ilegală, obligațiile legale ale părinților în ceea ce privește migrația pentru muncă, prin intermediul unei platforme on-line, al unor campanii și evenimente locale și naționale.
  • Oferirea de servicii de suport social și psihologic pentru cei 80 de copii pentru traversarea perioadei de separare de părinți (absența părinților, depășirea sentimentului de vinovăție, îmbunătățirea stimei de sine, comportamente predelincvente) și pentru îmbunătățirea abilităților de viață (dezvoltarea abilităților de comunicare și socializare, menținerea comunicării cu părinții plecați, abilități de viață independentă, consiliere profesională.
  • Oferirea de activități educaționale.
  • Activități de suport școlar, efectuare de teme pentru minim 20 de copii pentru îmbunătățirea performanțelor școlare și prevenirea abandonului școlar. Acești copii vor primi suport nutrițional pe durata frecventării activităților educaționale.
  • Alți 10 copii vor beneficia de meditații pentru diferite materii pentru a-și îmbunătăți performanțele școlare.
  • Oferirea de rechizite școlare pentru cei 80 de copii și de suport material de urgență pentru familiile cu venituri reduse (alimente, produse de igienă, medicamente etc.).
  • Organizarea de activități recreative, culturale și de socializare (excursii, vizite la muzee, vizionări de filme, spectacole de teatru, sărbătorirea zilelor de naștere, competiții sportive, ateliere de desen/pictură, activități în aer liber) pentru cei 80 de copii.
  • Oferirea de servicii de consiliere legală, socială și psihologică pentru 45 de părinți/aparținători de către coordonatorul centrului și psiholog în sesiuni de grup cu privire la efectele negative ale migrației părinților, strategii de adaptare la această situație, importanța aspectelor legale, educaționale și socialelegate de migrația părinților pentru muncă, reprezentarea copilului în fața instituțiilor publice, serviciile disponibile ale autorităților publice, împărtășirea de experiențe cu alte persoane. Pe lângă consilierea de grup, va fi acordată consiliere individuală socială, juridică și psihologică în funcție de nevoile individuale ale părinților/aparținătorilor.
  • Organizarea de campanii de conștientizare (caravane) în județ de către echipa centrului, incluzând zonele rurale: activități de informare și conștientizare și distribuirea materialelor de informare și conștientizare produse în cadrul proiectului. Activitățile vor viza și promovarea liniei telefonice Help-Line și a platformei on-line.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button