Educaţie

BRAŞOV. Cine vrea să conducă Universitatea „Transilvania” în următorii patru ani

  • img-8427.jpg
 

Conform calendarului stabilit pentru alegerile din Universitatea „Transilvania”, astăzi, la ora 15.00, a expirat termenul de depunere a candidaturilor pentru funcţia de rector. Surprinzător, dacă acum patru ani se „băteau” trei profesori universitari, acum actualul rector, prof. univ. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, nu are contracandidat. Conform CV-ului său reactualizat, depus, ca şi planul de management depus odată cu intrarea în cursă, este unul dintre cei mai tineri rectori (va împlini în iunie 49 de ani), este căsătorit şi are doi copii. Prof. univ. dr .ing. Ioan Vasile Abrudan a candidat acum patru ani din poziţia de decan al Facultăţii de Silvicultură şi Exploatări Forestiere, unde lucrează de 24 de ani. Are stagii de pregătire postuniversitare, precum şi pentru pregătirea doctoratului în străinătate. Are publicate peste 128 lucrări ştiinţifice în domeniu. E consilier al Băncii Mondiale, al Comisiei Europene, pentru care e şi expert evaluator, şi membru-asociat al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România. E expert permanent al Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior şi vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor.

„Aşa cum am scris şi în planul de management, şi în mandatul următor mi-am propus abordarea cu prioritate a acţiunilor privind resursa umană, relaţia cu mediul economic şi socio-cultural şi internaţionalizarea universităţii, iar ca un corolar al acestora, o nouă etapă în asigurarea calităţii”, ne-a declarat rectorul.

Conform deciziei stabilite prin referendumul pe universitate, ce a avut loc în iulie 2015, modalitatea de desemnare a rectorului Universității „Transilvania” este prin votul tuturor cadrelor didactice şi de cercetare, votul studenţilor din Senatul universitar şi votul studenţilor din Consiliile facultăţilor. Această modalitate a atras majoritatea voturilor de la referendum (477), pe când opţiunea „pe bază de concurs public” – doar 65. Ca atare, comunitatea academică braşoveană va fi chemată, în 10 februarie, să-şi aleagă conducerea prin vot „universal”. În cazul în care nu este întrunit cvorumul (două treimi din numărul celor care cu drept de vot), alegerile vor avea loc în 11 februarie. Tot în 10/11 februarie vor fi aleşi membrii şi membrii supleanţi ai Senatului universitar.

Chiar dacă pentru ei s-au încheiat alegerile, validarea decanilor pentru cele 18 facultăţi ale Universităţii Transilvania se va face după această etapă.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button