Educaţie

Brașov. „AS” în informatică, admis la Oxford

„AS” în informatică, admis la Oxford. Dominic Satnoianu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Andrei Șaguna” (AS) din Brașov, a fost admis de curând la Computer Science, în cadrul St Catherine’s College, Oxford. El reprezintă noua mândrie a colegiului. Dominic s-a remarcat după ce a avut ideea de a crea o platformă educativă. Aceasta a fost denumită InfoAs. Platforma este destinată elevilor de liceu care vor să devină mai buni la informatică.


„De la pasiunea pentru informatică a plecat ideea lui Dominic de a crea InfoAs, platforma destinată elevilor de liceu care vor să devină mai buni la informatică. Crearea platformei a însemnat multe ore de muncă, dublate de dorința de a explica altora lucrurile care lui i se par limpezi, dintr-o perspectivă apropiată vârstei utilizatorilor. Pe lângă lecții în format text și video cu materia de informatică, InfoAs pune la dispoziție o bibliotecă de peste 650 de probleme din toate categoriile, împreună cu indicații de abordare a problemelor și rezolvări complete. Mai mult, fiecare cod încărcat de rezolvitori este evaluat pe loc, așa cum se întâmplă și la concursurile și olimpiadele de informatică.
Interfața platformei este prietenoasă și facilă, iar până în prezent, pe InfoAs au fost încărcate peste 60.000 de rezolvări. Platforma poate fi accesată de pe linkul https://infoas.ro”, au detaliat reprezentanții colegiului din Brașov.

Sursa foto: Facebook / Colegiul Național Andrei Șaguna


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button