BRAȘOV. Aproape 250 de tineri au curajul să se prezinte în fața companiilor
Studenții Universității „Transilvania” din anii terminali se vor afla din nou faţă în faţă cu reprezentanţii mediului de afaceri din judeţ, în cadrul celei de-a cincea ediţii a AFCO – Absolvenţii în faţa companiilor, eveniment care va avea loc la Aula „Sergiu T. Chiriacescu”, joi, începând cu ora 9.00.
241 de studenţi ai celor 18 facultăţi îşi vor prezenta sub formă de poster rezultatele proiectelor proprii, fie ele de licență (diplomă), disertaţie sau altele. „Sper să fie din nou un bun prilej de întâlnire între studenţi şi firme şi să rezolvăm problemele ambelor categorii. Am început acest eveniment acum cinci ani, din dorinţa de a vedea curajoşii care vor să îşi facă publice proiectele, iar acum am ajuns la aproape 250 de studenţi participanţi”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan,rectorul Universităţii „Transilvania” (foto, stânga). Evenimentul este structurat pe nouă secţiuni, pe fiecare dintre acestea urmând a fi acordate câte trei categorii de premii, respectiv ale Universităţii, ale companiilor şi un premiu al sponsorului principal, INA Schaeffler. Premiile Universităţii vor fi acordate după ce proiectele vor fi jurizate de profesori de la toate facultăţile. Câştigătorii celor nouă secţiuni vor primi câte o tabletă. De asemenea, reprezentanţii companiilor vor acorda propriile premii, în funcţie de domeniul de activitate, iar marele premiu AFCO, o bursă de 1.000 de lei pe lună, acordată timp de 5 luni, vine din partea sponsorului principal. „Evenimentul creşte de la an la an, am plecat iniţial cu 65 de participanţi. Cele mai multe proiecte, circa 150, sunt legate de inginerie, dar sunt destule şi din zona facultăţilor cu profil economic”, a explicat prof. univ. dr. ing. Daniel Munteanu (foto, dreapta), prorector cu studenţii şi legătura cu mediul economic şi socio-cultural. Numărul companiilor prezente la AFCO 2016 este de 25. Bugetul total al evenimentului se ridică la aproximativ 20.000 de euro, peste 95% fiind suportat de către Ina Schaeffler. Alexandru Blemovici, reprezentantul companiei, a spus că o condiţie esenţială pentru orice firmă este colaborarea dintre mediul academic şi cel economic. „Existenţa Universităţii din Braşov reprezintă una dintre premisele cele mai importante pentru existenţa multor investiţii străine şi locale în Braşov, colaborarea dintre mediul economic şi cel universitar este o condiţie esenţială pentru companii, de aceea, un astfel de eveniment trezeşte un mare interes în rândul companiilor. Pe de o parte pentru că-ți cunoşti viitorii specialişti, dar şi calitatea lucrărilor pe care studenţii le vor prezenta ne trezeşte interesul”, a spus Blemovici.
Trei dintre secţiunile evenimentului sunt legate de inginerie (mecanică-tehnologică-economică, ingineria materialelor-designul produselor-ingineria mediului-surse regenerabile de energie-mecatronică şi inginerie electică-electronică-telecomunicaţii-automatică-calculatoare-robotică), toate acestea adunând 113 proiecte participante. Categoria „silvicultură-ingineria lemnului-construcţii” adună 26 de proiecte, pentru ca la „matematică-informatică” să fie înscrise 18 proiecte. 40 de lucrări vor fi jurizate în secţiunea „economic”, iar la „medicină şi educaţie fizică” vor expune 20 de studenţi. Cele mai puţine proiecte, câte 12, vor fi expuse la „litere-muzică” şi „psihologie-sociologie-comunicare-drept”. Ziua se va încheia cu o petrecere studenţească şi cu un concert susţinut de trupa Vama, în deschiderea căruia pe scenă vaurca grupul „No Strangers”, alcătuit din studenţi ai universităţii.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.