Educaţie

BRAȘOV. 75 de „olimpici” nu au promovat Bacalaureatul special

 

La sesiunea specială a Bacalaureatului, care s-a încheiat sâmbătă la Brașov, 68,09 % din cei 235 de candidaţi au promovat, adică 160 de elevi, iar doi dintre ei au avut media 10, a anunţat Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECȘ). Înainte de contestații, erau 83 picați, 16 dintre aceştia având medii cuprinse între 5,00 şi 5,99.

„Din totalul celor 235 candidaţi prezenţi, 160 au promovat, reprezentând 68,09 %. La această sesiune, doi candidaţi au promovat cu media 10”, se arată într-un comunicat de presă de sâmbătă al MECȘ. De asemenea, ministerul mai precizează că 39 de elevi (24,38%) au luat examenul cu medii între 6-6,99, 36 de elevi (22,50%) au avut medii cuprinse între 7-7,99, 25 de elevi (15,63%) au promovat cu medii de 8-8,99 şi 58 (36,25%) au avut medii cuprinse între 9-9,99.

Cinci liceeni n-au dat proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), iar alți 12 nu au susținut-o pe cea la alegere. Ei şi-au putut echivala probele, fiind deja olimpici la respectivele discipline

Sesiunea specială a Bacalaureatului s-a desfăşurat pe parcursul ultimelor două săptămâni, la Colegiul „Nicolae Titulescu” din Brașov. „Tot examenul s-a desfăşurat fără incidente. Probele au susţinute, la fel ca în sesiunea normală, cu supraveghere video. Toţi elevii au fost prezenţi și, cei mai mulți fiind olimpici și care participă la admitere în universităţi din străinătate, s-au descurcat foarte bine”, a precizat Szabo Maria Magdolna, inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov.

Bacalaureatul special a fost susţinut de absolvenţii de liceu din loturile naţionale care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi, pentru primul an,  de către liceenii care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioadă cu prima sesiune a bacalaureatului. Cei mai mulți au fost, însă, sportivi care vor participa în perioada următoare la concursuri sportive.

Anul trecut, rata de promovare a fost de peste 72%.Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button